Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 28

(0 отзиви)

Вашето бебе е с дължина около 38 см от главата до петите и вече тежи около 1,2 кг, една трета от теглото си. Стъпалата му са около 5½ см - да, те са малки! Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Вашето бебе става все по-готово да вдиша външния въздух. Кожата му започва да изглежда по-малко набръчкана, защото мазнините започват да се натрупват под нея. Засега то все още приема околоплодна течност, която напълно запълва белите дробове и алвеолите, които бързо ще намалеят при раждането. Възможността за саморегулиране на вътрешната температура на тялото вече е в сила. Тя ще позволи на вашето бебе да се приспособи към температурата "навън", когато най-сетне излезе от прекрасното си топло местенце вътре в теб.

ТВОЕТО ТЯЛО

Понякога чувствате ли стягане в гърба или втвърдяване на корема? Това може да е контракциите на Бракстън Хикс. Не се притеснявайте, това означава, че матката се подготвя за раждането. Зачестяването на контракциите може да означава, че пренатоварвате твърде много! Уверете се, че не носите нищо тежко и правите чести почивки през деня. Ако контракциите не спрат или продължат да стават по-силни, консултирайте се с вашия лекар (само за да се успокоите).

ХРАНЕНЕ

Подготвяте бебето си, за да опита вашата храна с всяко консумиране от ваша страна. Ароматни молекули във вашата храна достигат до бебето чрез околоплодната течност, заедно с хормоните ви за удоволствие (да, хормонът на удоволствието е в менюто на интериора!). След раждането си то ще помни тези вкусове - и ако продължавате да ядете разнообразна храна след раждането и кърмите, те ще придадат вкус на кърмата ви. Тези споделени мигове ще помогнат и на двама ви да се подготвите за изграждането на вашите бъдещи отношения при появата му.

СЪВЕТИ

Много жени се притесняват, че техните бебета ще се родят по-рано от очакваното, макар че повечето бебета го правят достойно. Добра новина: ако бебето ви искаше да се появи сега, вероятно щеше да може да диша самостоятелно. И дробовете му ще продължат да се развиват все повече и повече, когато кръвоносните съдове се развиват и бронхите му започнат да се разклоняват. Най-важното нещо за вас е да не се стресирате затова или за каквото и да е друго.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви