MyFeed Personalized Content
Бременност
Статии
Добави в моите любими

6 Гестационна седмица

Точно сега нарастването на вашето бебе е изключително бързо. Толкова много вълнение покрай развитието на толкова малко същество! Прочетете повече за тази седмица.

3минути За четене Мар. 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО ПРЕЗ 6 ГЕСТАЦИОННА СЕДМИЦА

Вашето бебе вече има истинска кожа! И учудващо, всичките му органи, макар и все още малки, вече са на мястото си. Зрителните нерви се развиват и главата му вече е добре оформена, макар и все още много по-голяма от останалите части на тялото.  Образува се гръбначният  стълб. Ръцете и краката му се удължават и малката опашка скоро ще изчезне. През следващите няколко седмици ципестите му ръце ще направят място за правилно, добре разделени пръсти на ръцете и краката. Каква натоварена седмица!


ВАШЕТО ТЯЛО ПРЕЗ 6 ГЕСТАЦИОННА СЕДМИЦА

Вие сте добре, на път с вашето бебе през следващите около 33 седмици. Много жени трябва да променят ритъма си на живот в този период. Някои от по-малко приятните странични ефекти на бременността могат да бъдат замаяност и болки в главата. Също така те включват гадене, повръщане, проблеми със съня и промени в настроението. Едно малко утешение, че това са наистина добри сигнали. Те се появяват, защото хормоналните промени в тялото ви са напълно нормални и показват една здравословна бременност.


Все пак, не се претоварвайте много точно сега! Бременността може да не е болест, но все още има напрежение върху тялото ви. Опитайте се, в натоварено ежедневие и на работното ви място да правите малки допълнителни почивки.


ХРАНЕНЕ ПРЕЗ 6 ГЕСТАЦИОННА СЕДМИЦА

Ако се чувствате уморени, можете да промените хранителни си режим, за да го предотвратите. Наличието на сложни въглехидрати (нишестени храни като хляб, макаронени изделия, картофи, ориз и зърнени храни) във вашето меня ще ви помогнат да запазите енергията си по-равномерно през целия ден. Не забравяйте да добавите плодове и зеленчуци - източници на витамини, пълнозърнести храни, пшенични зародиши и ядки за Магнезий и Витамин B6, който е от решаващо значение за функционирането на централната нервна система. Избягвайте непастьоризирани сокове и млечни продукти и се уверете, че всички плодове и зеленчуци са внимателно измити.


СЪВЕТИ ЗА 6 ГЕСТАЦИОННА СЕДМИЦА

Чудите се дали можете да продължите да работите по време на бременността си? Ако до този момент сте работили на редовна смяна, шансовете са големи да продължите да го правите, докато се чувствате добре. Разбира се, консултирайте се с вашия лекар, преди да вземете крайно решение за това - никой не ви познава по-добре от него! Ако вашият лекар ви даде "зелена светлина", ето някои общи указания за работа по време на бременност. Ограничете джогинга си на 4 или 5 км на бягане. Не подценявайте сигналите на тялото си. Прекратете бягането, ако: не сте натрупали достатъчно тегло, чувствате гадене по време на бягане или ако показвате ясни признаци за изтощение. През последния триместър може да замените бягането с бързо ходене. Лесно е и е добра алтернатива, когато сте бременна!

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето