Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
снимка на легнала жена

Бременност: седмица 6

 

Точно сега нарастването на вашето бебе е изключително бързо. Толкова много вълнение покрай развитието на толкова малко същество! Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Вашето бебе вече има истинска кожа! И учудващо, всичките му органи, макар и все още малки, вече са на мястото си. Зрителните нерви се развиват и главата му вече е добре оформена, макар и все още много по-голяма от останалите части на тялото.  Образува се гръбначният  стълб. Ръцете и краката му се удължават и малката опашка скоро ще изчезне. През следващите няколко седмици ципестите му ръце ще направят място за правилно, добре разделени пръсти на ръцете и краката. Каква натоварена седмица!

ВАШЕТО ТЯЛО

Вие сте добре, на път с вашето бебе през следващите около 33 седмици. Много жени трябва да променят ритъма си на живот в този период. Някои от по-малко приятните странични ефекти на бременността могат да бъдат замаяност и болки в главата. Също така те включват гадене, повръщане, проблеми със съня и промени в настроението. Едно малко утешение, че това са наистина добри сигнали. Те се появяват, защото хормоналните промени в тялото ви са напълно нормални и показват една здравословна бременност.

Все пак, не се претоварвайте много точно сега! Бременността може да не е болест, но все още има напрежение върху тялото ви. Опитайте се, в натоварено ежедневие и на работното ви място да правите малки допълнителни почивки.

ХРАНЕНЕ

Ако се чувствате уморени, можете да промените хранителни си режим, за да го предотвратите. Наличието на сложни въглехидрати (нишестени храни като хляб, макаронени изделия, картофи, ориз и зърнени храни) във вашето меня ще ви помогнат да запазите енергията си по-равномерно през целия ден. Не забравяйте да добавите плодове и зеленчуци - източници на витамини, пълнозърнести храни, пшенични зародиши и ядки за Магнезий и Витамин B6, който е от решаващо значение за функционирането на централната нервна система. Избягвайте непастьоризирани сокове и млечни продукти и се уверете, че всички плодове и зеленчуци са внимателно измити.

СЪВЕТИ

Чудите се дали можете да продължите да работите по време на бременността си? Ако до този момент сте работили на редовна смяна, шансовете са големи да продължите да го правите, докато се чувствате добре. Разбира се, консултирайте се с вашия лекар, преди да вземете крайно решение за това - никой не ви познава по-добре от него! Ако вашият лекар ви даде "зелена светлина", ето някои общи указания за работа по време на бременност. Ограничете джогинга си на 4 или 5 км на бягане. Не подценявайте сигналите на тялото си. Прекратете бягането, ако: не сте натрупали достатъчно тегло, чувствате гадене по време на бягане или ако показвате ясни признаци за изтощение. През последния триместър може да замените бягането с бързо ходене. Лесно е и е добра алтернатива, когато сте бременна!

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.