Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 6

(0 отзиви)

Нарастването на вашето бебе е прекалено бързо точно сега. Толкова много вълнение покрай развитието на толкова малко същество! Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Познай какво? Вашето бебе вече има истинска кожа! И, учудващо, всичките му други органи, макар и все още малки, вече са на мястото си. Зрителните нерви се развиват и главата му вече е добре оформена, макар и все още много по-голяма от останалите. Сърцето и черен дроб отнемат много място в утробата ви тази седмица. Образува се гръбначният му стълб. Ръцете и краката му се удължават и малката опашка скоро ще изчезне. През следващите няколко седмици ципестите му ръце ще направят място за правилно, добре разделени пръсти и пръсти на крачетата. Каква натоварена седмица!

ВАШЕТО ТЯЛО

Вие сте добре, на път с вашето бебе за около 33 седмици. Много жени трябва да променят ритъма си на живот в този период. Някои от по-малко приятните странични ефекти на бременността могат да бъдат замаяност и болки в главата. Също така те включват гадене, повръщане, проблеми със съня и промени в настроението. Едно малко утешение, че това са наистина добри сигнали. Те се появяват, защото хормоналните промени в тялото ви са напълно нормални и показват здравословна бременност.

Все пак, не прекалявайте много точно сега! Бременността може да не е болест, но все още има напрежение върху тялото ви. Може би ежедневието и вашата работна среда ще ви позволят да направите допълнителна почивка.

ХРАНЕНЕ

Ако се чувствате доста уморени, можете да промените хранителни си режим, за да предотвратите умората. Неща като сложни въглехидрати (нишестени храни, като хляб, макаронени изделия, картофи, ориз и зърнени храни), ще ви помогнат да запазите енергията си по-равномерно през целия ден. Не забравяйте да добавите плодове и зеленчуци - източници на витамини, пълнозърнести храни, пшенични зародиши и ядки за магнезий, които ви дават Витамин B6, който е от решаващо значение за функционирането на централната нервна система. Избягвайте непастьоризирани сокове и млечни продукти и се уверете, че всички плодове и зеленчуци са внимателно измити.

СЪВЕТИ

Чудите се дали можете да продължите да работите по време на бременността си? Ако до този момент сте работила на редовна смяна, шансовете са големи да продължите да го правите, докато се чувствате добре. Разбира се, консултирайте се с вашия лекар, преди да вземете крайно решение за това - никой не ви познава по-добре от него! Ако Вашият лекар Ви даде "зелена светлина", ето някои общи указания по време на бременност. Ограничете джогинга си на 4 или 5 км на бягане. Усещайте всеки сигнал на тялото си. Препратете бягането, ако: не сте натрупали достатъчно тегло, чувствате гадене по време на бягане или ако показвате ясни признаци за изтощение. През последния триместър може да замените бягането с бързо ходене.

Лесно е и винаги е добро правило, когато сте бременна!

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви