Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
боси крака в креват

Бременност: седмица 7

 

Вашето бебе вече е доста впечатляващо, дължината му е 15 мм. Въпреки, че все още не го усещате, той/тя се движи. Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

С образуването на първите си мускули, вашето бебе започва да се движи, макар и неволно. Краката и ръцете растат, образуват се лактите , а пръстите на ръчичките и крачетата започват да изглеждат като "истински". По-добре са очертани очите, носа и устата. Зрителният нерв е практически функциониращ и започва да реагира на различията в светлината, които в корема ви са изключително леки. Тази седмица е свързана с много, но малки промени!

 

ВАШЕТО ТЯЛО

Желанието за кисели краставички в 3 през ноща е нещо повече от клише на бременността. Храните, които сте обичали преди бременността, на този етап започват да ви отвращават. Дори вашият любим парфюм може да ви отблъсне. Навиците ви може да се променят, защото променените нива на хормоните, оказват влияние върху усещането за миризма и вкус. Ето защо вашите нови желания може да включват корнишоните. За съжаление, може да изгубите и апетита си. Много майки продължават да имат проблеми с гаденето, особено рано сутринта.

 

ХРАНЕНЕ

Това може да е подходящо време за добавяне на лека закуска към редовните ви ястия. Под влияние то на естествените хормони вашето тяло вече мисли няколко крачки напред. Необходимо е да се съхранява мастна тъкан, за да започне подготовката за последните месеци на бременността и след това за кърменето. Обикновена закуска от около 200 калории - еквивалент на филийка намазана с масло, придружена от парче шунка или кисело мляко с плодове и бисквити - е достатъчно, за да задоволи енергийните ви нужди и тези на вашето растящо бебе.

 

СЪВЕТИ

Гади ли ви се не само сутрин? "Сутрешно" гадене може да се случи по всяко време на деня. Това може да се дължи на ниска кръвна захар. След като се почувствате по-добре, опитайте да добавите закуската, за която говорихме по-горе. Ако сте склонни към повръщане, изпийте малко ябълков или гроздов сок, за да замените изгубените течности или смучете малко натрошен лед. Джинджифилът е добро средство за гадене, както и под формата на бисквити или чай. Ако купувате джинджифил от магазина за здравословни храни или аптеки, трябва да сте сигурни, че те са подходящи за бременни жени. Консултирайте се с вашия лекар и той може да има други предложения за вас.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.