MyFeed Personalized Content
Бременност
Статии
Добави в моите любими

Бременност: седмица 7

Вашето бебе вече е доста впечатляващо, дължината му е 15 мм. Въпреки, че все още не го усещате, той/тя се движи. Прочетете повече за тази седмица.

2минути За четене Окт. 12, 2022

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

С образуването на първите си мускули, вашето бебе започва да се движи, макар и неволно. Краката и ръцете растат, образуват се лактите , а пръстите на ръчичките и крачетата започват да изглеждат като "истински". По-добре са очертани очите, носа и устата. Зрителният нерв е практически функциониращ и започва да реагира на различията в светлината, които в корема ви са изключително леки. Тази седмица е свързана с много, но малки промени!

 

ВАШЕТО ТЯЛО

Желанието за кисели краставички в 3 през ноща е нещо повече от клише на бременността. Храните, които сте обичали преди бременността, на този етап започват да ви отвращават. Дори вашият любим парфюм може да ви отблъсне. Навиците ви може да се променят, защото променените нива на хормоните, оказват влияние върху усещането за миризма и вкус. Ето защо вашите нови желания може да включват корнишоните. За съжаление, може да изгубите и апетита си. Много майки продължават да имат проблеми с гаденето, особено рано сутринта.

 

ХРАНЕНЕ

Това може да е подходящо време за добавяне на лека закуска към редовните ви ястия. Под влияние то на естествените хормони вашето тяло вече мисли няколко крачки напред. Необходимо е да се съхранява мастна тъкан, за да започне подготовката за последните месеци на бременността и след това за кърменето. Обикновена закуска от около 200 калории - еквивалент на филийка намазана с масло, придружена от парче шунка или кисело мляко с плодове и бисквити - е достатъчно, за да задоволи енергийните ви нужди и тези на вашето растящо бебе.

 

СЪВЕТИ

Гади ли ви се не само сутрин? "Сутрешно" гадене може да се случи по всяко време на деня. Това може да се дължи на ниска кръвна захар. След като се почувствате по-добре, опитайте да добавите закуската, за която говорихме по-горе. Ако сте склонни към повръщане, изпийте малко ябълков или гроздов сок, за да замените изгубените течности или смучете малко натрошен лед. Джинджифилът е добро средство за гадене, както и под формата на бисквити или чай. Ако купувате джинджифил от магазина за здравословни храни или аптеки, трябва да сте сигурни, че те са подходящи за бременни жени. Консултирайте се с вашия лекар и той може да има други предложения за вас.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето