Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 7

(0 отзиви)

Вашето бебе вече е доста впечатляващо - 15 мм. Въпреки че все още няма да го усещате, той/ тя се движи. Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

С образуването на първите си мускули, вашето бебе започва да се движи малко, макар и неволно. Краката и ръцете растат, лактите се образуват и пръстите на ръчичките и крачетата им започват да изглеждат като "истински". По-добре се очертават очи, нос, уста. Зрителният нерв е практически функционален и започва да реагира на различията в светлината, които са леки. Много малки промени тази седмица!

 

ВАШЕТО ТЯЛО

Желанието за кисели краставички е нещо повече от клише на бременността. Храните, които обичате преди бременността, на този етап започват да ви отвращават. Дори вашият любим парфюм може да ви отблъсне. Твоите навици може да се променят, защото променените нива на хормона оказват влияние върху усещането за миризма и вкус. Вашите нови желания може да включват дори корнишони. За съжаление, може да изгубите апетита си. Много майки продължават да имат проблеми с гаденето, особено рано сутринта.

 

ХРАНЕНЕ

Това може да е подходящо време за добавяне на лека закуска към редовните ви ястия.

Вашето тяло, под влияние на естествените хормони, вече мисли напред. Необходимо е да се съхранява някаква мастна тъкан, за да се започне подготовката за последните месеци на бременността и след това за кърмене. Обикновена закуска от около 200 калории - еквивалент на 1/6 от магнетизирана багета, придружена от парче шунка или кисело мляко с плодове и бисквити - е достатъчно, за да задоволи енергийните ви нужди и тези на вашето растящо бебе.

 

СЪВЕТИ

Гади ли ви се средата на следобеда? "Сутрешно" гадене може да се случи по всяко време на деня. Това гадене може да се дължи на ниска кръвна захар. След като се почувствате по-добре, опитайте да добавите тази закуска, за която говорихме. Ако сте склонни към повръщане, изпийте малко ябълков или гроздов сок, за да замените изгубените течности или смучете малко натрошен лед. Джинджифилът е добро средство за гадене, както и под формата на бисквити или чай. Ако купувате джинджифил от магазина за здравословни храни или аптеки, трябва да сте сигурни, че те са подходящи за бременни жени. Консултирайте се с вашия лекар и той може да има други предложения за вас.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви