MyFeed Personalized Content
Kалкулатор на термина

Калкулатор за бременност

Използвайте калкулатор на термина, за да сте информирани за бременността и очакваната дата на раждането и да научите какво трябва да планирате за бъдещото си бебе.

Едно от първите неща, които повечето новоочакващи родители искат да знаят е кога трябва да се роди бебето, което може да е трудно да се каже. Разбира се, стандартният отговор е 40 седмици, но както при повечето неща, свързани с бременността, нищо не е стандартно. Нека нашият инструмент ви помогне да изчислите очаквания рожден ден на вашето бебе!

 

С калкулатор за дата на раждане (наричан още калкулатор за бременност) можете да разберете следните важни подробности:

Вероятна дата на раждане

В кой триместър от бременността се намирате

В коя седмица от бременността се намирате, съответно каква е възрастта на плода 

За повече информация, за седмицата в която се намирате, развитието на вашето бебе, промените във вашето тяло- можете да посетите нашият Календар на бременността по седмици.

 

Как се изчислява датата на раждане?
Използвайте Калкулаторът за бременност. Това е лесен, бърз и много интуитивен начин да разберете приблизителната дата, когато вашето бебе може да се появи на бял свят. Важно е обаче, че това са само приблизителни изчисления, а всяка бременност протича различно и е невъзможно да се определи със 100% сигурност кога ще се роди вашето дете.
По-долу ще намерите описание, което ще ви позволи да изчислите приблизителната дата на раждане на Вашето бебе. Вместо да го правите с помощта на обикновен календар и бележник, изберете нашият електронен калкулатор на термин- всичко, което трябва да направите, е да въведете датата на първия ден от вашата последна менструация в нашия калкулатор за бременност и след известно време ще получите резултата!

 

Изчислете датата на раждане на вашето бебе с калкулаторът на термин на NestleBaby
Кликнете в календара по-долу датата, на която започна последната Ви менструация, кликнете Пресметни и изчакайте резултатът на калкулатора за бременност да се появи.
 

Кога започна Вашата последна менструация?

User will most likely use this feature mainly on mobile. Therefore touch events and date picker etc.

Какви фактори влияят на датата на раждане?


Имайте предвид, че има фактори, които влияят върху датата на раждане, която сте получили в калкулатора за бременност.
Ако имате нередовен цикъл, забременеете чрез ин витро оплождане или имате многоплодна бременност, вашият термин може да се различава от този, който сте получили чрез приложението. Консултирайте се с Вашия лекар и създайте заедно календара на седмиците на бременността.

Ако раждате близнаци или тризнаци, възможно е раждането да се случи по-рано от очакваната дата на вашият термин. Ако сте над 40 години, има 40% по-висок риск от раждане предсрочно. Честа причина за преждевременно раждане е детската матка, която е неразвита матка, по-малка от нормалното при жена в репродуктивна възраст.

Спазвайте медицинските препоръки по време на бременност за благоприятно здравословното състояние и за да се насладите на този прекрасен период от живота на всяка жена!

Калкулатор за бременност и термин: често задавани въпроси
Как да разбера в коя седмица от бременността съм бременна?

Най-лесният начин да разберете сами в коя седмица от бременността се намирате е да е да използвате калкулатор за бременност – този, който ще намерите в горната част на страницата. Просто въведете датата на последната менструация и програмата ще ви даде не само информация за седмицата на бременността, но и приблизителна дата на раждане. Най-точният метод обаче ще бъде посещение при гинеколог и ултразвук. По време на него лекарят ще измери големината на плода и по този начин, ще определи възрастта му, а от там и в коя седмица от бременността сте. Този преглед се извършва между 11-та и 14-та седмица от бременността.

Как да изчислим датата на раждане според последната менструация?

Най-популярният метод за изчисляване на датата на раждане на дете е да се използва календарът за раждане, разработен от немския гинеколог Франц Нагеле. В този случай се взема предвид първият ден от последната менструация преди оплождането. Алгоритъмът предполага, че бременността продължава 280 дни (40 седмици) от началото на последната менструация, а оплождането настъпва на 14-ия ден от цикъла.
За да изчислите приблизителна дата на раждане, можете да използвате следната формула:
Първи ден на последната менструация + 7 дни – 3 месеца + 1 година = приблизителна дата на раждане
Можете също да използвате онлайн калкулатор на термин, който ще направи това вместо вас. Можете да го намерите в горната част на тази страница.
 

Защо е важен приемът на Фолиева киселина по време на бременността?

Фолиевата киселина спомага за намаляване на риска от вродени дефекти на гръбначния стълб и мозъка, познати като дефекти на невралната тръба. Тя също така помага на тялото да създава нови клетки. Необходима е още в начален стадий на бременността.

Най-добре е да приемате фолиева киселина като хранителна добавка, която да Ви осигури прием на 400 мкг/ ден. За повече информация и за да сте сигурна, че тази информация е валидна за вас- консултирайте се с Вашият лекар.

Фолиевата киселина присъства и в тъмнозелените листни зеленчуци, сушения боб и грах, в портокалите и зърнените храни.
 

Кога да забременея, за да родя през май?

За да родите бебе през май, трябва да забременеете през август.

Статии