MyFeed Personalized Content
8 - 10 месеца

Бебето на 8 месеца

Bсеки ден от първите 1000 дни на вашето мъниче е важен. С вас той открива нови вкусове, развива личността си и дори започва да ви казва какво харесва и какво не! Тук ще намерите полезна информация, съвети и полезни инструменти, които да ви помогнат с този прекрасен нов етап.

Вашето бебе открива света с всичките си сетива и е подтикнато да действа от нарастващото чувство за независимост!

Вашето дете е изправено пред много интересни предизвикателства и възможности за придобиване на нови умения. Бебето скоро ще направи първата си крачка, ще каже първата си дума, може би ще тръгне на ясла. Това са много важни моменти за всеки родител! В нашите статии и ръководства ще намерите практически съвети как да подпомогнете двигателното и емоционалното развитие на малкото дете, както и как да се погрижите за разнообразното му хранене.

Ето кратък преглед на това, което се случва с вашето бебе през 8-12 месеца от живота му


Бебетата на 9 месеца обикновено затвърждават двигателните умения, научени през предходните месеци – като седене или пълзене. Вашето бебе има по-силни крака, така че може дори да се опита да се изправи. Все повече действия се предприемат целенасочено, с ясното съзнание какво искат да постигнат. Това е много ценен етап в умственото развитие на детето!
В 10-ия месец от живота си бебето се катери! От седнало положение то хваща например крак на маса или рамка на кошара и се изправя, за да стане. Тази нова поза на тялото означава огромна промяна на гледната точка в живота му! Също така ясно ще забележите, че детето ви се е развило много интелектуално. Той играе с играчки, които изискват мислене и разпознаване на формата. Той вече разбира повечето от простите молби отправени към него – въпреки че не винаги е съгласен с тях!
На 11-месечна възраст бебето използва интензивно придобитите преди това умения за придвижване. Тъй като пръстите му вече са много функционални, бебето с нетърпение започва да опознава съдържанието на чекмеджетата или шкафовете и вероятно с нетърпение ще започне да хвърля съдържанието им на пода. Ето защо мебелите трябва да бъдат правилно закрепени и обезопасени, така че нищо да не нарани или удари ръцете на детето.
До 12 месеца вашето бебе обикновено е готово да предприеме стъпки самостоятелно, но все още може да не събира смелост да го направи. Затова, когато стои само, то с радост ще ви подаде ръка и по този начин ще иска да се „разходи“. По-късно мъничето ще се опита да започне да ходи само. Първите опити обикновено се основават на правенето на само няколко крачки, но със сигурност бебето ще приактикува интензивно това мечтано умение и ще го овладява във все по-широк диапазон!

За повече информация относно развитието на вашето бебе през този период вижте статиите по-долу!

product
Малки закуски за вашето бебе
GERBER® Ябълка, слива и морков пюре_teser

Oт 6 месеца

Gerber Natural for baby Ябълка, слива и морков пюре, от 6-ия месец, 80g, пауч
5
5/5

Плодовият десерт е пълноценна закуска от 100% плодове

GERBER® Organic Ябълки и цвекло

Oт 6 месеца

Gerber® Organic Ябълки и цвекло пюре, от 6-ия месец, 125g
0
0/5

Суровините в пюрето Gerber® Organic Ябълки и цвекло идват директно от биологично земеделие. Всяка година биологичното им качество се сертифицира.

yabulka-i-tikvichki

От 6 месеца

GERBER® Ябълка и тиквички
0
0/5

Gerber® е една от най-познатите и надеждни марки в детското хранене, партнираме си директно с фермерите-производители, за да осигурим непрестанен контрол на качеството.

nestle gerber sladuk kartof zhultuk kuskus i chervena chushka

Oт 8 mесеца

Nestlé GERBER ® Пюре Сладък картоф с жълтък, кускус и червени чушки, от 8-ия месец, бурканче, 190g
0
0/5

Сладък картоф с жълтък, кускус и червени чушки е подходящо за бебета след 8-ия месец. Осигурява необходимите хранителни вещества - въглехидрати, белтъци, и мазнини. 

NESTLE YOGOLINO - Млечен десерт с банан

Oт 6 месеца

NESTLE YOGOLINO Банан
5
5/5

Млеченият десерт Nestlé банан е създаден за нуждите на вашето малко съкровище и е пригоден към детските вкусове. За целта всяка опаковка млечен десерт с вкус на банан съдържа висококачествени съставки и плодово пюре.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето

Search icon

Все още ли не намирате това което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене.