MyFeed Personalized Content
6-8 месеца
Статии
Add this post to favorites

Защо да изберем биологична хранa

По какво се различава биологичната храна от традиционната храна за бебета.

2минути Прочети Юли 27, 2020

Гамата биологични продукти на Nestlé Gerber® вече е налична в България. Комбинациите са интересни и внасят така необходимото разнообразие в менюто на малкото дете. Но освен с някои по-нетрадиционни съставки като пащърнак, цвекло и батат, те се отличават и със своя сертификат за биологично производство.

Всички пюрета на Nestlé Gerber® са произведени със суровини, отгледани под строг контрол в изпитани ферми. Така съставките са с ясна история, преминавайки през поредица от тестове преди да попаднат в бурканчето. 

Каква е тогава разликата между продуктите в основната линия на Nestlé Gerber® и тези, които носят Знака на ЕС за биологична продукция? Отговорът се крие в сертификата, който всеки  биологичен продукт, предлагащ се в Европа, притежава. Този сертификат удостоверява, че съответният продукт е произведен по биологичен начин. Той гарантира за целия път - от почвата и семената през методите на отглеждане до консервирането.

Разликата между двата типа продукти не е в качеството или хранителната стойност, а в начина на отглеждане, прибиране и преработка на зеленчуците и плодовете. В биологичните ферми основата е уважението към околната среда. Там се грижат за почвата, спазват хуманно отношение към животните, мислейки за бъдещето на нашата планета и следващите поколения.

Биологичното производство се основава на правилата за биологично земеделие:

 •  забрана за използване на ГМО; 
 •  забрана за използване на йонизиращо лъчение;
 •  ограничаване на използването на изкуствени торове, хербициди и пестициди;
 •  забрана за употребата на хормони и ограничаване на употребата на антибиотици само до случаите, когато това е необходимо за здравето на животните.

Когато избираме храната на своите деца, е важно да помним, че тя влияе на човешкия организъм дългосрочно. Затова трябва да се стремим да поддържаме пълноценно, разнообразно и балансирано меню за нашите деца. 

*Световната Здравна Организация (СЗО) препоръчва ексклузивното кърмене през първите 6 месеца. Консултирайте се с педиатър кога да започнете захранването на Вашето бебе. Кърменето трябва да продължи възможно най-дълго след въвеждане на отбиващи храни.

Мястото на цвеклото в бебешкото меню

Колко важно е цвеклото в бебешкото меню

Пащърнакът – важна част от разнообразното меню на бебето

Колко важен е пащърнакът в бебешкото меню

Сладък картоф – полезен и вкусен

Mястото на сладкия картоф в бебешкото меню

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето