MyFeed Personalized Content
Oт 6 месеца
Статии
Добави в моите любими

Защо да изберем биологична хранa

По какво се различава биологичната храна от традиционната храна за бебета.

2минути За четене Апр. 29, 2024

Гамата биологични продукти на Gerber® вече е налична в България. Комбинациите са интересни и внасят така необходимото разнообразие в менюто на малкото дете. Но освен с някои по-нетрадиционни съставки като пащърнак, цвекло и батат, те се отличават и със своя сертификат за биологично производство.

Всички пюрета на Gerber® са произведени със суровини, отгледани под строг контрол в изпитани ферми. Така съставките са с ясна история, преминавайки през поредица от тестове преди да попаднат в бурканчето. 

Каква е тогава разликата между продуктите в основната линия на Gerber® и тези, които носят Знака на ЕС за биологична продукция? Отговорът се крие в сертификата, който всеки  биологичен продукт, предлагащ се в Европа, притежава. Този сертификат удостоверява, че съответният продукт е произведен по биологичен начин. Той гарантира за целия път - от почвата и семената през методите на отглеждане до консервирането.

Разликата между двата типа продукти не е в качеството или хранителната стойност, а в начина на отглеждане, прибиране и преработка на зеленчуците и плодовете. В биологичните ферми основата е уважението към околната среда. Там се грижат за почвата, спазват хуманно отношение към животните, мислейки за бъдещето на нашата планета и следващите поколения.

Биологичното производство се основава на правилата за биологично земеделие:

 •  забрана за използване на ГМО; 
 •  забрана за използване на йонизиращо лъчение;
 •  ограничаване на използването на изкуствени торове, хербициди и пестициди;
 •  забрана за употребата на хормони и ограничаване на употребата на антибиотици само до случаите, когато това е необходимо за здравето на животните.

Когато избираме храната на своите деца, е важно да помним, че тя влияе на човешкия организъм дългосрочно. Затова трябва да се стремим да поддържаме пълноценно, разнообразно и балансирано меню за нашите деца. 

*Световната Здравна Организация (СЗО) препоръчва ексклузивното кърмене през първите 6 месеца. Консултирайте се с педиатър кога да започнете захранването на Вашето бебе. Кърменето трябва да продължи възможно най-дълго след въвеждане на отбиващи храни.

Мястото на цвеклото в бебешкото меню

Колко важно е цвеклото в бебешкото меню

Пащърнакът – важна част от разнообразното меню на бебето

Колко важен е пащърнакът в бебешкото меню

Сладък картоф – полезен и вкусен

Mястото на сладкия картоф в бебешкото меню

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето