Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
Социален живот на семейства с малки деца

Социалният живот на семействата с малки деца

 

Животът на родителите продължава и след появата на децата в семейството.

четвъртък, март 15, 2018

Най-голямото „притеснение“ е, когато бъдещите родители чуят: „като се роди детето, край с пътуванията и излизанията“. Разбира се, това изобщо не е вярно.


Семейството с малки деца може да се радва на също толкова активен живот, колкото и хората без деца, стига да направи необходимата предварителна подготовка, за да протече всичко максимално гладко.


Най-важното, с което трябва да свикнете е, че семейството Ви вече е по-голямо и има още няколко мнения по въпросите с излизанията, пътуванията и огладняването.


С всеки изминал ден все по-добре опознавате децата си, създавате си режим за спане, хранене, игри и забавления. Вече успявате да предусетите индивидуалните предпочитания на Вашето съкровище, за да предложите решение, и всичко да протече гладко и без проблеми.


И тук става дума за всякакви забавления – от гостуване при приятели, разходки с колата или дълги пътешествия със самолет.


За какво да помислите предварително:


1. Достатъчно на брoй подходящи дрехи, съобразени с времето.

Колкото и да ви се иска децата ви да изглеждат като модели, по-добре е да им избирате удобни, меки дрехи, в които да се чувстват комфортно. Така няма да Ви се налага да проверявате непрекъснато дали им е топло или студено, а ако по някаква причина се изцапат, това няма да Ви притесни или разстрои.


Ако пътувате с кола, децата ще са в кошчета, които биха могли допълнително да ги загреят. Облечете ги по-леко и поддържайте приятна температура в колата.

 

2. Нещо за хапване

Гладното дете е сърдито дете. То мрънка, нервничи и буйства, докато не получи нещо вкусно за ядене. Ако мястото за обяд е далече или е време за междинна закуска, трябва да предвидите да вземете нещо малко за хапване. Хубаво е да избягвате тестените закуски.

Ако детето вече е навършило 6 месеца, можете да изберете плодова закуска в пауч формат, която е лесна за употреба и детето може да консумира само. Яденето на такива закуски е интересно занимание за малчуганите заради меката опаковка и възможността сами да определят кога и колко от пюренцето да изядат или пък да разгледат картинките след като съдържанието приключи.


3. Нещо за игра

Децата не могат „просто да се возят“. Трябва все да се занимават с нещо. Подгответе чанта с различни малки играчки и ги предлагайте една по една. Така ще задържите вниманието им заето по-дълго време.


Ако сте на гости, бъдете спокойни – чуждите играчки винаги са много по-интересни и във всяка нова къща има хиляди непознати места за откриване. Но бъдете внимателни, ако гостувате на семейство с по-големи деца, защото те често оставят на пода дребни предмети, което може да предизвика ситуация с потенциална опасност за пълзящите или прохождащи дребосъци.


Кои са подходящите за деца места?

Това, че имате деца, изобщо не означава да прекарате следващите 5 години само на детските площадки.


Можете спокойно да ходите на гости, да си каните гости вкъщи, да се храните навън с приятели и да ходите на почивка.


Излети в планината или край морето също са изключително забавни за децата, стига да не включват тежки преходи, непосилни за техните малки крачета. Единствените забранени места за деца са задимените или шумни пространства, а неподходящи са късните часове на нощта.

 

 

Всъщност, много вероятно е животът ви да стане много по-активен, шарен и интересен, когато децата се родят. Те искат да опознават нови и нови неща, впечатляват се от всичко и вие, като техни родители, трябва да им покажете красотата на заобикалящия ги свят.

Прочетете повече

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.