MyFeed Personalized Content
От раждането
Статии
Добави в моите любими

Социалният живот на семействата с малки деца

Животът на родителите продължава и след появата на децата в семейството.

2минути За четене Апр. 29, 2024

Най-голямото „притеснение“ е, когато бъдещите родители чуят: „като се роди детето, край с пътуванията и излизанията“. Разбира се, това изобщо не е вярно.


Семейството с малки деца може да се радва на също толкова активен живот, колкото и хората без деца, стига да направи необходимата предварителна подготовка, за да протече всичко максимално гладко.


Най-важното, с което трябва да свикнете е, че семейството Ви вече е по-голямо и има още няколко мнения по въпросите с излизанията, пътуванията и огладняването.


С всеки изминал ден все по-добре опознавате децата си, създавате си режим за спане, хранене, игри и забавления. Вече успявате да предусетите индивидуалните предпочитания на Вашето съкровище, за да предложите решение, и всичко да протече гладко и без проблеми.


И тук става дума за всякакви забавления – от гостуване при приятели, разходки с колата или дълги пътешествия със самолет.


За какво да помислите предварително:


1. Достатъчно на брoй подходящи дрехи, съобразени с времето.

Колкото и да ви се иска децата ви да изглеждат като модели, по-добре е да им избирате удобни, меки дрехи, в които да се чувстват комфортно. Така няма да Ви се налага да проверявате непрекъснато дали им е топло или студено, а ако по някаква причина се изцапат, това няма да Ви притесни или разстрои.


Ако пътувате с кола, децата ще са в кошчета, които биха могли допълнително да ги загреят. Облечете ги по-леко и поддържайте приятна температура в колата.

 

2. Нещо за хапване

Гладното дете е сърдито дете. То мрънка, нервничи и буйства, докато не получи нещо вкусно за ядене. Ако мястото за обяд е далече или е време за междинна закуска, трябва да предвидите да вземете нещо малко за хапване. Хубаво е да избягвате тестените закуски.

Ако детето вече е навършило 6 месеца, можете да изберете 

 

Всъщност, много вероятно е животът ви да стане много по-активен, шарен и интересен, когато децата се родят. Те искат да опознават нови и нови неща, впечатляват се от всичко и вие, като техни родители, трябва да им покажете красотата на заобикалящия ги свят.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето

Search icon

Все още ли не намирате това което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене.