MyFeed Personalized Content

Качество и сигурност

Бъдете спокойни с Nestlé

Хранителните продукти за бебета са обект на много по-строг контрол в сравнение с тези за възрастни. Тук в Nestlé стигаме още по-далеч от минимума, изискван от закона - поемайки сериозно нашите отговорности, ние целим да гарантираме възможно най-високо качество и сигурност.

В Nestlé разбираме, че организмът на бебето е крехък. Изборът на нашите продукти Ви гарантира строг контрол на количествата сол и захар, както на качеството и количеството на мазнини в рибните и месните ястия.

Днес сме се посветили да отстояваме тези отговорности, поети още от Анри Нестле преди повече от 140 години. През 1993 г. въведохме “Системата за Качество Nestlé”, която осигурява качество на всеки етап от производствената верига.

Вече 150 години храненето е същностна характеристика на философията и изследванията на Nestlé. Марката простоянно се приспособява към очакванията на родителите през ХХI в. и днес продължава да прави още повече нововъведения. Nestlé също така прави всичко възможно, за да гарантира на Вашето дете висококачествен хранителен режим, отговарящ максимално на неговите хранителни нужди.

 

Изберете Вашия раздел:

Отговорностите на Nestlé Храни за бебета: извършване на строг контрол на качеството

Качество: Отговорностите на Nestlé

 • От 1993 г. качеството и сигурността са включени в програмата “Система за Качество Nestlé”, покриваща всички елементи на хранителната верига, което включва:
 • Спазване на строга регулативна рамка.
 • Щателно подбрани и контролирани методи за селскостопанско производство.
 • Почти 100 проверки, провеждани по време на всички стадии на производство, за оптимално хранително качество и максимална безопасност на хранене.
 • Рецепти, изготвени от екип от експерти по детско хранене, напълно съобразени с нуждите на бебето и още по-строго съблюдаващи прилаганите регулативни разпоредби.
 • Внимателен подбор на месо и риба.
 • Ясна информация върху етикетите с цел да се помогне на майките да се ориентират по-добре и да направят правилния избор, когато става дума за продукти.

 

Спазване на строга регулативна рамка.

Регулативните мерки, контролиращи храните за бебета и деца са единствените, които гарантират качество и ниво на сигурност, съобразени с бебетата. Всъщност, регулативните мерки, отнасящи се до храните за бебета и деца, са допълнителни към общите изисквания за храните и техните сурови съставки.

Целта на регулативните мерки е да предложат максимални гаранции за тези храни, така че те да отговарят на специфичните нужди на бебето. Много организации са свързани с очертаването на тези регулативни изисквания. На глобално ниво СЗО* и Организацията за храни и земеделски продукти съблюдават Codex Alimentarius, които посочват стандартите за селскостопанските храни.

На европейско ниво Комисията на ЕС и особено Дирекцията за Здраве и Защита на потребителите, разчита на експертизите на Европейския Отдел за Безопасност на храните. Директивите са възприети от страните членки на съюза по препоръка на Комисията.

* СЗО: Световна здравна организация

 

Щателно подбрани и контролирани методи за селскостопанско производство.

Nestlé използва специално подбрани съставки: Качество на продукта, специално за бебета: фермери, партньори на фирмата, се заемат да обработват парцели земя, отдалечени от всякакви източници на замърсяване, и специално подбрана за отглеждане на сурови материали, предназначени за производство на детски храни.

Оптимални вкусови и хранителни качества: плодовете и зеленчуците се използват, само когато са добре узрели, за да предоставят възможно най-високо качество на храните.

100% природосъобразно качество: без консерванти* и изкуствени оцветители* и без генетично модифицирани култури, Лесна проследимост на продукта, даваща възможност да се стигне до парцела, на който е произведен суровия материал за него.

Ограничаване на третирането* до абсолютния минимум: прилагането на фитосанитарни продукти (пестициди) и торове (нитрати) се контролира строго.

*В съотвествие с изискванията

 

Почти 100 проверки, провеждани по време на всички стадии на производство, за оптимално качество и максимална безопасност на хранене.

Извършват се изключително строги проверки на всеки етап на производство: повече от 100 проверки на партида се извършват по отношение на суровите съставки, както и на завършения продукт (физически, химически, бактериологични и органични проверки).

Много висока степен на проследяване: едно малко бурканче моркови, например, посочва часа и минутата на опаковане, което прави възможно проследяването на продукта до полето, на което са отгледани морковите.

 

Рецепти, изготвени от екип експерти по детско хранене и напълно съобразени с нуждите на бебето, и още по-строго съблюдаващи прилаганите регулативни разпоредби.

На Етап 1:

 • Рецепти без добавена сол, за да не се претоварва незрелия бебешки организъм.
 • Плодовите пюрета се състоят от 100% плод (и витамин С), така че бебето да не свиква с прекомерно сладки вкусове.

На етапи 2, 3 и Junior: ограничена добавена сол и съдържание на захар*.

 • Качеството и количеството на липидите са съобразени с цел да подпомагат развитието на нервната система на бебето. Nestlé използва като добавка към рецептите за риба и месо, комбинация на олио от слънчоглед и рапица, с цел да осигури основни мастни киселини: Омега 3 и Омега 6.

Въвеждането на храни стъпка по стъпка, чрез постепенно усложняване на рецептите, като се започне от най-простите в самото начало до по-комплексните за по-големите бебета.

Консистенции, които стават все по-груби в зависимост от уменията на бебето (гладки в периода на захранване, добре смлени за малко по-големите, въвеждане на меки парченца в храната на 8 месеца и въвеждане на малки късчета храна на 12-месечна възраст.)

Откриване на вкусове, обогатявани на всеки етап и основани на методи на готвене, запазващи вкусовите качества на храните.

*В съотвествие с изискванията

 

Внимателен подбор на месо и риба.

В Nestlé качеството на месото и рибата, използвани за производството на нашите продукти, се постига чрез внимателен подбор на животински видове, географския им произход и порода (говеда от порода “Харон”, Норвежка сьомга и т.н.).

Месо, за което се гарантира, че е 100% мускулно: всички меса, които използваме в производството не съдържат мас и вътрешности.

Риба, избрана според качеството на месото.

Проверени източници (говеждо, телешко, свинско, птици), отговарящи на изключително строги критерии:

 • проследяемост на всяко животно до стадото, от което произхожда;
 • контрол на храните за животни (не се допускат храни от животински произход*) и контрол на производителите на тези храни;
 • Контрол на ветеринарните грижи;
 • Съблюдаване на доброто физическо състояние на животното.

*В съотвествие с изискванията

 

Ясна информация върху етикетите с цел да улесни майките да се ориентират по-лесно в асортимента от продукти и да направят правилния избор на храна за своето бебе.

Нашите продукти вече не крият никакви тайни от Вас, благодарение на опаковането, което е специално предназначено да отговаря на очакванията на родителите и нуждите на бебетата: На предната страна на етикета на всеки артикул е отпечатан знак, посочващ на майките етапа и възрастта, за която е подходящ. Там, също така, изрично се посочват хранителните ползи на съответния продукт. Прозрачност на състава на рецептата, с подробен списък на съставките*.

С помощна на ясна таблица на храните, изрично се посочват хранителните стойности* на всеки продукт, като целта е да се постигне по-голяма увереност у родителите и да се достави удоволствие на бебето с пълна безопасност за неговото здраве.

Обозначаване на потенциалните алергенни съставки* (глутен, жълтък, мляко и т.н.).

*В съотвествие с изискванията

 

Храни за бебета: извършване на строг контрол за качество

Хранителните продукти за деца подлежат на по-стриктни законови изисквания в сравнение с онези, прилагани към продуктите, предназначени за възрастни. Днес Nestlé поставя още по-високи критерии от тези, обозначени в закона, поемайки тежка отговорност.

Поетите от нас отговорности са свързани с предоставяне на майките на храни, съобразени с нежните и все още незрели организми на техните бебета, и подпомагат изграждането на добри хранителни навици.

Search icon

Все още ли не намирате това което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене.