MyFeed Personalized Content

Всички Често задавани въпроси

Каква е разликата между NAN® OPTIPRO и NAN® Comfortis?

NAN® OPTIPRO представлява стандартната формула на млечна напитка, докато NAN® Comfortis има допълнително ползи в подпомагането на проблемните стомахчета. Бихте могли да прочетете повече за състава на продуктите на нашия сайт: https://www.nestlebaby.bg/nestle-nan-optipro-3-visokokachestvena-obogat… и https://www.nestlebaby.bg/nestle-nan-comfortis-3-visokokachestvena-obog… 
За повече информация, моля, консултирайте се с педиатър.
 

Каква е цената на NAN SUPREMEPro 3?

В зависимост от продукта, обикновено насочваме потребителите към сайта на Nestle Baby и бутона „Купи сега“, където излизат партньорите и всеки може сам да провери цената в съответния партньорски обект.

Къде в търговската мрежа може да се намери Nestlé® Little Steps® 3?

Отново насочваме към сайта, където при натискане на бутона „Купи сега“ се виждат партньорите. В случай, че липсва тази информация, отговорът е „Продуктите на Nestlé® Little Steps® могат да се намерят в по-големите търговски обекти.“

Имате ли мляко, което да е със сходен състав на сашетата на NAN® Care?

NAN® Comfortis има сходен състав с този на сашетата. То съдържа GOS и FOS - пребиотични фибри, присъстващи в някои храни полезни за здравето, които благоприятстват поддържането на баланса на чревната флора. Повече информация за състава и предназначението на продуктите ни, можете да откриете на нашия сайт. За повече информация, моля, консултирайте се с педиатър.

Как мога да класирам бебето си за реклама при вас?

Всички предстоящи реклами са вече готови и не планираме подготовката на нови.

От каква възраст мога да започна да давам на детето си мляко с индекс 2, вместо с 1? Как става преходът и необходимо ли е да смесвам двете млека?

Мляко с индекс 1 е предназначено за  деца от 0 до 6 месеца. Млякото с индекс 2 може да започне да се дава от 6-месечна възраст. Именно в този период можете да направите прехода. Не е необходимо да смесвате двата продукта.

При въпроси, свързани със здравословни проблеми на децата, препоръчваме консултация с педиатър. 

Притеснявам се да не се заразя с COVID-19. Колко загрижен/а трябва бъда?

Това е въпрос, който много семейства задават в момента. В медиите има огромно количество информация за COVID-19 и тя оставя много от нас разтревожени и объркани.

 

СЗО предупреждава, че е възможно Вие или някой от Вашето семейство да бъдете изложени на опасност от новодошлия коронавирус, когато във Вашия район има случаи на инфекция. Много хора могат да изпитат само леки симптоми, особено деца и младежи, но има някои по-сериозни случаи, изискващи лекарска намеса. Тези с леки симптоми също могат да заразят другите. Това означава, че най-добрият начин да запазите семейството и общността си е да спазвате основните предпазни мерки в дома си и когато сте навън, като добра хигиена на ръцете и лицето. Също така, уверете се, че сте информирани и следвайте съветите на местния здравен орган относно ограниченията, упоменати при пътуване и събирания.

 

Можете да намерите всички най-актуални съвети от СЗО по-подробно тук: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public.

Кърмя бебето си. Ще се зарази ли със COVID-19, ако аз съм заразена? Какво мога да направя, за да защитя бебето си от заразяване?

За новите родители кърменето може да води със себе си много предизвикателства, а особено през това време може да предизвика сериозно безпокойство. Тази тема все още не е ясна, тъй като ситуацията се променя с всеки изминал ден. Бъдете информирани за всяка промяна, като посетите уебсайта на СЗО. Важно е да се посъветвате със здравен специалист, ако усещате, че не сте добре. Каквато и да е препоръката, уверете се, че Вие и всеки друг човек, който Ви помага да нахраните детето си, спазвате едни и същи правила за хигиена на ръцете преди и след като докосвате какъвто и да е предмет за хранене или Вашето дете.

 

Можете да намерите всички най-актуални съвети от СЗО по-подробно тук: https://www.who.int/news-room/q-a-detail/q-a-on-covid-19-pregnancy-childbirth-and-breastfeeding

Храня бебето си с млечна формула и/или захранващи продукти, може ли моето бебе да бъде заразено с вируса чрез продукта?

В Nestlé винаги спазваме строги протоколи за хигиена и контрол на възможни инфекции и гарантираме, че всички наши храни са безопасни за Вашето семейство. По време на това тревожно време ние проверихме статута на всички наши протоколи и въведехме допълнителни мерки, за да гарантираме, че предоставяме безопасен продукт на Вас и Вашето дете. Вашето бебе не е изложено на риск от заразяване с COVID-19 от нашата бебешка храна или мляко. Ако обаче решите да нахраните бебето си с мляко, е важно да спазвате препоръчаните хигиенни правила. Съветът на СЗО е да се уверите, че добре измивате ръцете си в продължение на поне 20 секунди, като използвате сапун и вода, преди да боравите с формулата или бутилката и преди да имате контакт с бебето, за да намалите риска от разпространение на инфекцията. Също така се уверете, че редовно почиствате / дезинфекцирате всички възможни замърсени повърхности и почиствате и дезинфекцирате или стерилизирате подходящо Вашата храна. СЗО предлага също така, ако се чувствате не достатъчно добре за храненето на бебето си, ако е възможно, можете да помолите някой друг да Ви помогне с това задължение като се уверите, че се спазват същия хигиенен протокол. В случай че Вие, Вашият партьор или друг човек, който се грижи за Вашето дете, развие кашлица или други респираторни симптоми, се препоръчва да носите маска, при контакт и хранене на бебето, за да намалите допълнително риска от разпространение на инфекция. Бъдете сигурни, че знаете как безопасно да използвате и изхвърлите маската си, а ако не сте сигурни, консултирайте се с Вашия здравен специалист.

 

Можете да намерите всички най-актуални съвети от СЗО по-подробно тук: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето

Search icon

Все още ли не намирате това което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене.