MyFeed Personalized Content

Всички Често задавани въпроси

Как да разбера в коя седмица от бременността съм бременна?

Най-лесният начин да разберете сами в коя седмица от бременността се намирате е да е да използвате калкулатор за бременност – този, който ще намерите в горната част на страницата. Просто въведете датата на последната менструация и програмата ще ви даде не само информация за седмицата на бременността, но и приблизителна дата на раждане. Най-точният метод обаче ще бъде посещение при гинеколог и ултразвук. По време на него лекарят ще измери големината на плода и по този начин, ще определи възрастта му, а от там и в коя седмица от бременността сте. Този преглед се извършва между 11-та и 14-та седмица от бременността.

Как да изчислим датата на раждане според последната менструация?

Най-популярният метод за изчисляване на датата на раждане на дете е да се използва календарът за раждане, разработен от немския гинеколог Франц Нагеле. В този случай се взема предвид първият ден от последната менструация преди оплождането. Алгоритъмът предполага, че бременността продължава 280 дни (40 седмици) от началото на последната менструация, а оплождането настъпва на 14-ия ден от цикъла.
За да изчислите приблизителна дата на раждане, можете да използвате следната формула:
Първи ден на последната менструация + 7 дни – 3 месеца + 1 година = приблизителна дата на раждане
Можете също да използвате онлайн калкулатор на термин, който ще направи това вместо вас. Можете да го намерите в горната част на тази страница.
 

Защо е важен приемът на Фолиева киселина по време на бременността?

Фолиевата киселина спомага за намаляване на риска от вродени дефекти на гръбначния стълб и мозъка, познати като дефекти на невралната тръба. Тя също така помага на тялото да създава нови клетки. Необходима е още в начален стадий на бременността.

Най-добре е да приемате фолиева киселина като хранителна добавка, която да Ви осигури прием на 400 мкг/ ден. За повече информация и за да сте сигурна, че тази информация е валидна за вас- консултирайте се с Вашият лекар.

Фолиевата киселина присъства и в тъмнозелените листни зеленчуци, сушения боб и грах, в портокалите и зърнените храни.
 

Кога да забременея, за да родя през май?

За да родите бебе през май, трябва да забременеете през август.

Каква е разликата между NAN® OPTIPRO и NAN® Comfortis?

NAN® OPTIPRO представлява стандартната формула на млечна напитка, докато NAN® Comfortis има допълнително ползи в подпомагането на проблемните стомахчета. Бихте могли да прочетете повече за състава на продуктите на нашия сайт: https://www.nestlebaby.bg/nestle-nan-optipro-3-visokokachestvena-obogat… и https://www.nestlebaby.bg/nestle-nan-comfortis-3-visokokachestvena-obog…;
За повече информация, моля, консултирайте се с педиатър.
 

Каква е цената на NAN SUPREMEPro 3?

В зависимост от продукта, обикновено насочваме потребителите към сайта на Nestle Baby и бутона „Купи сега“, където излизат партньорите и всеки може сам да провери цената в съответния партньорски обект.

Къде в търговската мрежа може да се намери Nestlé® Little Steps® 3?

Отново насочваме към сайта, където при натискане на бутона „Купи сега“ се виждат партньорите. В случай, че липсва тази информация, отговорът е „Продуктите на Nestlé® Little Steps® могат да се намерят в по-големите търговски обекти.“

Имате ли мляко, което да е със сходен състав на сашетата на NAN® Care?

NAN® Comfortis има сходен състав с този на сашетата. То съдържа GOS и FOS - пребиотични фибри, присъстващи в някои храни полезни за здравето, които благоприятстват поддържането на баланса на чревната флора. Повече информация за състава и предназначението на продуктите ни, можете да откриете на нашия сайт. За повече информация, моля, консултирайте се с педиатър.

Как мога да класирам бебето си за реклама при вас?

Всички предстоящи реклами са вече готови и не планираме подготовката на нови.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето

Search icon

Все още ли не намирате това което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене.