MyFeed Personalized Content
0 - 36 mесеца
Статии
Добави в моите любими

На път с бебето

Да заминете с Вашето бебе предоставя възможност да се насладите на моменти заедно със семейството си. Добрата подготовка и организация са важни, за да направите пътуването си успешно.

3минути За четене Апр. 29, 2024

Опаковане на багажа на бебето

 Не взимайте със себе си целия гардероб на Вашето бебе! Дори и мъничето Ви да е сладко с вълнено поло, дебелите пуловери са напълно безполезни, при условие, че сте се отправили към топлите страни. Съжалете и тати, който вероятно напоследък е позагубил форма и опаковайте само най-важните неща: дрехи според сезона, тоалетни принадлежности, пелени, мокри кърпички и от онези полезни нещица, за които само мама се сеща!

Ако бебешките принадлежности (сгъваема кошарка, количка и т.н.) са твърде обемисти, ги оставете, при условие че може временно да ги наемете на мястото, за където възнамерявате да пътувате. Някои вериги хотели осигуряват всичко за своите най-малки гости, така че се поинтересувайте за това преди да заминете.


Полезни съвети за пътуване без стрес

Ако тръгнете на път само с пелените и храната, е, тогава вече наистина сте взели най-същественото! Ситото бебе е спокойно, така че се уверете, че сте го нахранили преди да тръгнете.

Когато пътувате със самолет, кърмете бебетопо време на излитане и кацане, за да избегнете заглъхването на ушите.

Ако шофирате, независимо от средството Ви за придвижване, лесно ще можете да спрете, за да смените пелените на Вашето бебе и да подгреете неговата храна. И все пак винаги дръжте под ръка храна, лека завивка и одеалце, което създава чувство за сигурност у бебето – не забравяйте редовно да му давате течности и да спирате често.


Шофиране до крайната цел на пътуването: на първо място е безопасността


В колата родителите трудно устояват на подтика да гушнат бебето на ръце по време на пътуването. От жизнено важно значение е обаче то да бъде настанявано в специално предназначена седалка, подходяща за височината и килограмите му, и носеща официално приет знак за защита. Ако бебето все още не може да стои изправено, то тогава имате избор между бебешки кошчета и седалки за монтиране в противоположна на движението посока. За по-големите деца се препоръчва столчета с препасващи колани, но проверете дали точно сте монтирали столчето и сте стегнали добре Вашето бебе с колана, като спазвате правилата за безопасност.


Товаренето на багажа в колата често може да предизвиква редица главоболия. Но дори багажникът да е пълен, не е зле да оставите задния прозорец абсолютно свободен. След като сте натоварили колата, тръгнете веднага щом бебето вечеря, така че да спи по пътя, а Вие да избегнете задръстванията. Ако пътувате през лятото, нагласете климатика на температура с около 7°C по-ниска от външната и поставете сенници на прозорците. По пътя спирайте възможно най-често и давайте на бебето много течности. Никога не оставяйте бебето само в колата – дори и за няколко минути.


На добър път – и помислете само, догодина вече Вие ще давате съвети!

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето