MyFeed Personalized Content
8-12 месеца
Статии
Add this post to favorites

На път с бебето

Да заминете с Вашето бебе предоставя възможност да се насладите на моменти заедно със семейството си. Добрата подготовка и организация са важни, за да направите пътуването си успешно.

3минути Прочети Мар. 16, 2018

Опаковане на багажа на бебето

 Не взимайте със себе си целия гардероб на Вашето бебе! Дори и мъничето Ви да е сладко с вълнено поло, дебелите пуловери са напълно безполезни, при условие, че сте се отправили към топлите страни. Съжалете и тати, който вероятно напоследък е позагубил форма и опаковайте само най-важните неща: дрехи според сезона, тоалетни принадлежности, пелени, мокри кърпички и от онези полезни нещица, за които само мама се сеща!

Ако бебешките принадлежности (сгъваема кошарка, количка и т.н.) са твърде обемисти, ги оставете, при условие че може временно да ги наемете на мястото, за където възнамерявате да пътувате. Някои вериги хотели осигуряват всичко за своите най-малки гости, така че се поинтересувайте за това преди да заминете.


Полезни съвети за пътуване без стрес

Ако тръгнете на път само с пелените и храната, е, тогава вече наистина сте взели най-същественото! Ситото бебе е спокойно, така че се уверете, че сте го нахранили преди да тръгнете.

Когато пътувате със самолет, кърмете бебетопо време на излитане и кацане, за да избегнете заглъхването на ушите.

Ако шофирате, независимо от средството Ви за придвижване, лесно ще можете да спрете, за да смените пелените на Вашето бебе и да подгреете неговата храна. И все пак винаги дръжте под ръка храна, лека завивка и одеалце, което създава чувство за сигурност у бебето – не забравяйте редовно да му давате течности и да спирате често.


Шофиране до крайната цел на пътуването: на първо място е безопасността


В колата родителите трудно устояват на подтика да гушнат бебето на ръце по време на пътуването. От жизнено важно значение е обаче то да бъде настанявано в специално предназначена седалка, подходяща за височината и килограмите му, и носеща официално приет знак за защита. Ако бебето все още не може да стои изправено, то тогава имате избор между бебешки кошчета и седалки за монтиране в противоположна на движението посока. За по-големите деца се препоръчва столчета с препасващи колани, но проверете дали точно сте монтирали столчето и сте стегнали добре Вашето бебе с колана, като спазвате правилата за безопасност.


Товаренето на багажа в колата често може да предизвиква редица главоболия. Но дори багажникът да е пълен, не е зле да оставите задния прозорец абсолютно свободен. След като сте натоварили колата, тръгнете веднага щом бебето вечеря, така че да спи по пътя, а Вие да избегнете задръстванията. Ако пътувате през лятото, нагласете климатика на температура с около 7°C по-ниска от външната и поставете сенници на прозорците. По пътя спирайте възможно най-често и давайте на бебето много течности. Никога не оставяйте бебето само в колата – дори и за няколко минути.


На добър път – и помислете само, догодина вече Вие ще давате съвети!

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето