MyFeed Personalized Content
Бременност
Статии
Добави в моите любими

32 Гестационна седмица

Бебето ви продължава да се развива, усъвършенствайки органите и тялото си все повече и повече. Той или тя се готви да се срещне с вас!

2минути За четене Мар. 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Костите му са почти на 100% развити, ноктите му са на мястото си - на малките му пръстчета. Много скоро кожата му ще загуби червенината си и ще стане типичното за новородено бебе - розово. На този етап хормоните бушуват и в тялото на бебето. Един от тях е кортизол, във внушителни количества, повече от 10 пъти над нормалните стойности за възрастен. Кортизолът играе важна роля не само, за да помогне да се предизвика раждането, когато дойде времето, но и да помогне да узряването различни органи като белите дробове. След раждането хормоните се балансират.

ТВОЕТО ТЯЛО

Имате ли проблеми с храносмилателната система, работи ли по-бавно напоследък? Това се дължи на хормоните. Помогнете на червата да функционират по-добре и да подобрите общото си състояние, като ядете сушени плодове и други храни, богати на фибри. Краят на това пътешествие наближава! Отсега нататък ще ходите на прегледи на всеки две седмици. Така, лекарят ще проверява състоянието на бебето, мерейки тоновете му.

ХРАНЕНЕ

Храненето по време на цялата бременност, особенно в в края ѝ, както и след раждането - кърменето е изключително важно, за да осигурите най-добрия старт на вашето дете! Необходимите хранителни вещества се набавят обикновено с разнообразна и балансирана диета. ето и едно добро правило - колкото по-цветна е вашата храна (естествено цветна, състояща се от цветни плодове и зеленчуци!), толкова повече витамини, минерали и антиоксиданти приемате.

СЪВЕТИ

Вероятно се чудите от какво всъщност се нуждае вашето бебе. Добър въпрос!
Що се отнася до дрехите, ще ви трябва пет до седем бодита (според сезона да бъдат с къс или дълъг ръкав), връхни дрехи и гащеризончета за сън. Бебетата са склонни да „връщат“ (повръщат) малка част от млякото си доста често в началото! Освен това ще се нуждаете от шапки според сезона, спален чувал, жилетки, панталонки, блузки. Също така спални комплекти, вана за къпане, бебешка количка, място за смяна на пелени, пелени, играчки за новородено, въпреки че определено вие ще бъдете най-любимата му играчка. Тоалетни принадлежности като бебешки душ гел/сапун за къпане, бебешко мляко за тяло и крем против подсичане, също са необходими веднага след раждането. Може да направите списък сега, докато сте спокойна и имате достаъчно време за разглеждане и проучване.

Един малък съвет: бебетата много бързо израстват дрехите си! Така че, не купувайте прекалено много от един размер (особено от най-малкия). Не забравяйте и бебешка седалка/кошче за кола. То ще ви трябва още в деня на изписването от болницата. 

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето