Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 32

(0 отзиви)

Бебето ви продължава да се развива, усъвършенствайки органите и визията си все повече. Той или тя се готви да се срещне с вас!

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Костите му са почти 100% развити, ноктите му са на място си, дори и в малките му пръсти. Много скоро кожата му ще загуби червенината си и ще стане типичното за новородено бебе, розово. Хормоните бушуват и в тялото на бебето на този етап. Един от тях е кортизола (естествен кортизон), във внушителни количества, повече от 10 пъти над нормалния в стойности при възрастен. Кортизолът играе важна роля - не само да помогне да се предизвика раждането, но когато дойде времето, да помогне да узреят органи като белите дробове. След раждането хормоните се балансират.

ТВОЕТО ТЯЛО

Имате ли проблеми с храносмилателната ви система, работи ли по-бавно напоследък? Това е благодарение на вашите хормони. Помогнете на червата да функционират по-добре и да подобрите общото си състояние, като ядете сушени плодове и други храни, богати на фибри. Краят се вижда! Отсега нататък ще ходите на прегледи на всеки две седмици. Така, лекарят ще проверява как се чувства бебето (мерейки тоновете му).

ХРАНЕНЕ

Храненето в края на бременността, както и след раждането е изключително важно, за да може бебето да се развива добре, а след това и за времето на кърмене! Необходимите хранителни вещества се осигуряват от нормална, разнообразна и балансирана диета. Добро правило е: колкото по-цветна е вашата храна (естествено цветна, състояща се от цветни плодове и зеленчуци!), толкова са повече витамините, които приемате.

СЪВЕТИ

Вероятно се чудите от какво всъщност се нуждаете за вашето бебе. Добър въпрос!Що се отнася до дрехите, ще ви трябва пет до седем бодита (според сезона да бъдат с къс или дълъг ръкав), връхни дрехи и гащеризончета за сън. Бебетата са склонни да „връщат“ (повръщат) малко част от млякото си доста често в началото! Освен това ще се нуждаете от шапки според сезона, спален чувал, жилетки, панталонки/ританки. Също така, оборудване за спане (чаршафи, легло), ваничка за къпане, бебешка количка, място за смяна на пелени, пелени, играчки за новородено, въпреки че определено вие ще бъдете най-любимата му играчка. Тоалетни принадлежности като душгел/сапун за къпане, бебешко мляко за тяло и крем против подсичане, също са необходими веднага след раждането.

Един малък съвет: бебетата много бързо израстват дрехите си! Така че не купувайте прекалено много от един размер (особено от най-малкия). Не забравяйте и бебешка седалка/кошче за колата. То ще ви трябва още в деня на изписването на бебето от болницата. 

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви