Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
синьо сиви бебешки чорапи в ръка

Бременност: седмица 32

 

Бебето ви продължава да се развива, усъвършенствайки органите и тялото си все повече и повече. Той или тя се готви да се срещне с вас!

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Костите му са почти на 100% развити, ноктите му са на мястото си - на малките му пръстчета. Много скоро кожата му ще загуби червенината си и ще стане типичното за новородено бебе - розово. На този етап хормоните бушуват и в тялото на бебето. Един от тях е кортизол, във внушителни количества, повече от 10 пъти над нормалните стойности за възрастен. Кортизолът играе важна роля не само, за да помогне да се предизвика раждането, когато дойде времето, но и да помогне да узряването различни органи като белите дробове. След раждането хормоните се балансират.

ТВОЕТО ТЯЛО

Имате ли проблеми с храносмилателната система, работи ли по-бавно напоследък? Това се дължи на хормоните. Помогнете на червата да функционират по-добре и да подобрите общото си състояние, като ядете сушени плодове и други храни, богати на фибри. Краят на това пътешествие наближава! Отсега нататък ще ходите на прегледи на всеки две седмици. Така, лекарят ще проверява състоянието на бебето, мерейки тоновете му.

ХРАНЕНЕ

Храненето по време на цялата бременност, особенно в в края ѝ, както и след раждането - кърменето е изключително важно, за да осигурите най-добрия старт на вашето дете! Необходимите хранителни вещества се набавят обикновено с разнообразна и балансирана диета. ето и едно добро правило - колкото по-цветна е вашата храна (естествено цветна, състояща се от цветни плодове и зеленчуци!), толкова повече витамини, минерали и антиоксиданти приемате.

СЪВЕТИ

Вероятно се чудите от какво всъщност се нуждае вашето бебе. Добър въпрос!Що се отнася до дрехите, ще ви трябва пет до седем бодита (според сезона да бъдат с къс или дълъг ръкав), връхни дрехи и гащеризончета за сън. Бебетата са склонни да „връщат“ (повръщат) малка част от млякото си доста често в началото! Освен това ще се нуждаете от шапки според сезона, спален чувал, жилетки, панталонки, блузки. Също така спални комплекти, вана за къпане, бебешка количка, място за смяна на пелени, пелени, играчки за новородено, въпреки че определено вие ще бъдете най-любимата му играчка. Тоалетни принадлежности като бебешки душ гел/сапун за къпане, бебешко мляко за тяло и крем против подсичане, също са необходими веднага след раждането. Може да направите списък сега, докато сте спокойна и имате достаъчно време за разглеждане и проучване.

Един малък съвет: бебетата много бързо израстват дрехите си! Така че, не купувайте прекалено много от един размер (особено от най-малкия). Не забравяйте и бебешка седалка/кошче за кола. То ще ви трябва още в деня на изписването от болницата. 

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.