Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 9

(0 отзиви)

Две сърца бият като едно, както се казва песента. Всъщност сърцето на вашето бебе бие само по себе си. Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Точно сега, вкусовите нерви в устата на бебето ви започват да се развиват. Начинът, по който се развива тялото му, позволява да се измерва по два начина по време на ултразвук: от върха на главата до опашната кост и от върха на главата до петите. Тя/той има клепачи, които покриват очите, а в гръдната кухина диафрагмата разделя сърцето и белите дробове от храносмилателния тракт. Сърцето бие със свое собствено темпо - между 110 и 160 удара на минута (удари на минута), то бие много по-бързо от твоето - и може да се ускори още повече в резултат на вашия адреналин по време на стресови ситуации. Така че се опитайте да избягвате стреса. По-лесно казано, отколкото да се направи, но си струва да опитате!

ВАШЕТО ТЯЛО

От външната гледна точка все още не е възможно повечето хора да разберат, че имате бебе в корема ви, което се развива. И все пак там вече има много повече, отколкото може би си представяте. Толкова много органи са се развили и много други все още са в процес на изграждане. Може да откриете, че сте по-уморени, отколкото бихте помислили, но това е напълно нормално - отглеждате малко човешко същество в тялото си!

ХРАНЕНЕ

Ключовата дума в тази седмица – за доброто на бременността наистина - е водата. Не забравяйте да пиете достатъчно всеки ден. Количеството на околоплодната течност е в зависимост от етапа на бременностт и се състои от вода - така е и 80% от Вашето бебе! Така че тя се нуждае от вода, за да поддържа течната си маса. Вие също се нуждаете. Пиенето на достатъчно вода ще помогне на бъбреците да изхвърлят всички отпадъчни продукти на вашето бебе, освен вашите. Също така, ако е наистина горещо, трябва да избягвате обезводняване. Колко е достатъчно? Приблизително 1,5 литра течност на ден, малко повече, ако е горещо. Не забравяйте, че трябва да избягвате алкохола и ограничавайте чай и кафе, тъй като може да навреди както на вас, така и вашето бебе.

СЪВЕТИ

"Аз пих бира, когато не знаех, че съм бременна. Бебето било ли е в опасност?" Това е често срещан въпрос. Пиенето винаги трябва да бъде умерено. Ако сте изпили една бира или чаша вино на барбекю, преди да разберете, че сте бременна, най-вероятно не сте повлияли на бебето. Въпреки това, препоръчително е да не пиете алкохол до края на бременността. Увеличавате риска от синдрома на феталния алкохол, спонтанен аборт, преждевременно раждане, както и ниско тегло при раждане.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви