Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
жена прегръща мъж

Бременност: седмица 9

 

"Две сърца бият като едно", както се казва в песента. Всъщност, сърцето на вашето бебе бие само по себе си. Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Точно сега започват да се развиват вкусовите рецептори в устата на бебето. Развива тялото на бебтео се измерва по два начина с ултразвука: от върха на главата до опашната кост и от върха на главата до петите. Тя/той вече има клепачи, които покриват очите, а в гръдната кухина диафрагмата разделя сърцето и белите дробове от храносмилателния тракт. Сърцето бие със свое собствено темпо - между 110 и 160 удара в минута, което е доста по-бързо от вашето - и може да се ускори още повече в резултат на вашия адреналин по време на стресови ситуации. Така че, се опитайте да избягвате стреса. По-лесно казано, отколкото да се направи, но си струва да опитате!

ВАШЕТО ТЯЛО

От външната гледна точка все още не е възможно повечето хора да разберат, че сте бременна. И все пак в корема ви вече има много повече, отколкото може би си представяте. Толкова много органи са се развили и други, които са все още в процес на изграждане. Може да откриете, че сте по-уморени, отколкото сте били преди, но това е напълно нормално - носите малко човешко същество във вас!

ХРАНЕНЕ

Ключовата дума през тази седмица е водата. Не забравяйте да пиете достатъчно всеки ден. Количеството на околоплодната течност е в зависимост от етапа на бременностт и се състои основно от вода - 80% и вашето бебе! Така че, тя се нуждае от вода, за да поддържа течната си маса. Вие също се нуждаете! Пиенето на достатъчно вода ще помогне на бъбреците да изхвърлят всички отпадъчни продукти на бебето, освен вашите. Също така, ако е наистина горещо, трябва да избягвате обезводняване. Колко е достатъчно? Приблизително 1,5 литра течност на ден, малко повече, ако е горещо. Не забравяйте, че трябва да избягвате алкохола и да ограничите приема на чай и кафе, тъй като може да навреди на вас и вашето бебе.

СЪВЕТИ

"Пих бира, когато не знаех, че съм бременна. Бебето било ли е в опасност?" Това е често срещан въпрос. Приема на алкохол винаги трябва да бъде умерен. Ако сте изпили една бира или чаша вино на барбекю, преди да разберете, че сте бременна, най-вероятно не сте повлияли на бебето. Въпреки това, препоръчително е да не пиете алкохол до края на бременността. Увеличавате риска от фетален алкохолен синдром, спонтанен аборт, преждевременно раждане, както и ниско тегло на бебето при раждане.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.