Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
рязане на моркови на кухненска маса

Бременност: седмица 8

 

Относно размера - сега е колкото грозде, вашият мъник е около 15 мм и е в седнало положение. Научете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Вашето бебе прилича все по-вече на човешко същество! Пръстите на ръчичките и стъпалата му са напълно оформени и той/тя може да докосне палеца до показалеца си. В коремчето му неговите черва все още растат - тео ще достигнеат 3 метра при раждането, което е доста впечатляващо за някой толкова малък. Все още се оформя и пикочно-половата система. Що се отнася до пола на вашето бебе, въпреки че вече е генетично дефинирано, то все още не е видимо. В края на осмата седмица сърцето и съдовите системи на бебето ще бъдат на място си. При следващия ултразвук трябва да чуете ударите на сърцето му, биейки с впечатляваща скорост от 80 удара в минута!

 

ВАШЕТО ТЯЛО

Около седмица 8, може да забележите, че вашата фигура се променя. Някои жени могат да загубят малко тегло, докато други качват килограми. Понякога бременността си проличава доста рано.

Качвате се на кантара и виждате, че сте свалили килограми, въпреки че сте бременна? Не се притеснявайте, ако не качите и дори малко загубите тегло през първите няколко седмици от бременността. Причини за това са хормоналните промени, заедно с липсата на апетит и гадене. Промените в теглото на жената са много индивидуални и може да бъде различни при всяка.

 

ХРАНЕНЕ

Време е да пиете течности! Трябва да пиете много вода, докато сте бременна. Това е важен компонент за кръвта, чийто обем се е увеличил значително от началото на бременността и транспортира необходимите вещества към бебето. Затова е важно, да се избягва дехидратацията, като същевременно се поддържа този повишен кръвен обем. Пийте най-малко 1,5 литра вода на ден, а още повече в горещо време. Избягвайте захарните и газирани напитки с кофеин, за да ограничите възбудата при бебето.

 

СЪВЕТИ

"Бременна съм в 8 седмици и съм качила 5 килограма. Какво се случва?" Независимо дали това е вашата история или не, добре е да знаете, че увеличаването на теглото естествено варира сред жените по време на бременност. В случай, че много рано увеличавате своето тегло с бързи темпове, трябва да се консултирате с вашия лекар, защото това е необичайно да се случва още в самото начало. Ако теглото ви преди бременността е по-ниско от средното, вероятно нямате причина да се притеснявате. Но ако сте били с нормално или наднормено тегло преди бременността, вашият лекар ще следи хранителния ви режим.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.