Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 8

(0 отзиви)

Относно размерът на вашия малък грозд е около 15 мм, но сега е в седнало положение. С други думи, от кокалчетата до короната на главата му. Научете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Вашето бебе става все по-човешко същество! Пръстите на ръчичките и стъпалата му са напълно оформени и той/тя може да докосне палеца до показалеца си. Неговото черво все още расте - то ще достигне 3 метра при раждането, което е доста впечатляващо за някой толкова малък, а също и неговият пикочно-полов тракт. Що се отнася до пола на вашето бебе, въпреки че вече е генетично дефинирано, то все още не е видимо. В края на осмата седмица сърцето и съдовите системи на бебето ще бъдат на място. Докато получите следващия си ултразвук, ударът на сърцето му трябва да бъде чут, биейки с впечатляваща скорост от 80 удара на минута (удари на минута)!

 

ВАШЕТО ТЯЛО

Около седмица 8, може да започнете да забелязвате, че вашата фигура се променя. Някои жени могат да загубят малко тегло, докато други вече започват да качват малко. Често бременността е изненадващо рано.

Качвате се на кантара и виждате, че сте свалили килограми, въпреки че сте бременна? Не се притеснявайте, ако не качите тегло през първите няколко седмици от бременността, а вместо това губите тегло. Причини за това са хормонални промени, заедно с липса на апетит и гадене. Промените в теглото обаче е много индивидуално и може да бъде различно при различния тип жена.

 

ХРАНЕНЕ

Време е да пием течности! Трябва да пиете много вода, докато сте бременна. Това е важен компонент за кръвта ви, чийто обем се е увеличил значително от началото на бременността, за да сте сигурни, че предавате необходимото хранене на вашето бебе. Затова е важно да се избягва дехидратацията, като същевременно се поддържа този повишен кръвен обем. Пийте най-малко 1,5 литра вода на ден, а още повече в горещо време. Избягвайте захарните напитки и сода с кофеин, за да ограничите възбудата на бебето.

 

СЪВЕТИ

"Аз съм бременна в 8 седмици и съм качила 5 килограма. Какво се случва?" Независимо дали това е вашата история или не, добре е да знаете, че увеличаването на теглото естествено варира сред жените по време на бременност. В случай че много рано увеличавате своето тегло с бързи темпове, трябва да се консултирате с вашия лекар, защото това е необичайно да се случва още в самото начало. Ако теглото ви преди бременността е по-ниско от средното, вероятно нямате причина да се притеснявате. Но ако сте били нормално или наднормено тегло преди бременността, вашият лекар ще следи хранителния ви режим.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви