Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
bremena-zhena-gleda-telefona-si

Бременност: седмица 12

 

Вие стигнахте до края на първия си триместър. Поздравления! Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Първият ви триместър приключва и вече можете да видите лицето на вашето бебе. И честно казано, колко е прекрасно! Костният мозък е вече достатъчно зрял, за да започне да произвежда собствени червени кръвни клетки и от сега нататък ще поеме тази функция от черния дроб. Така ще продължи този процес през целия живот на вашето дете. Ако бебето е момче, неговият пенис вече е очевиден и видим на ултразвук. Ако искате може да изчакате, докато се роди, за да разберете дали имате син или дъщеря. Само се уверете, че всички знаят, за да не развалят изненадата.

ВАШЕТО ТЯЛО

Добра новина - краят на първия триместър е и сутрешното гадене спира, а за повечето майки - за една нощ. Втората страхотна новина е, че ако сте искали да почувствате бебето да се движи, сега вече може да го усетите - започва около 4-ия месец. Не се притеснявайте, ако това не се случи веднага, особено ако сте майка за първи път. Може би не знаете какво е усещането. Това не е като разтърсване на земята, по-скоро като пеперудени крила, които се разтварят във вас. Когато го почувствате, можете да разтриете корема си, за да върнете поздрава обратно!

ХРАНЕНЕ

Има храни, които подпомагат развитието на мозъка на вашето бебе, повече от други. Такива са например:

Витамин B се съдържа в бирената мая, пшеничния зародиш, риба и яйца. Фолиевата киселина е много важна по време на бременността, съдържа се в зелените листни зеленчуци. Също така дълговерижните ненаситени мастни киселини съдържащи се в рибата и различни масла като орех и рапица. Консултирайте се с вашия лекар, за да сте сигурни, че включвате всички подходящи видове храни в хранителния си режим.

СЪВЕТИ

Много жени се чудят какво може да се случи, ако се разболеят, докато са бременни. Настинка или стомашно разстройство обикновено не оказват ефект върху нероденото бебе. Важно е да информирате вашия гинеколог за всяко заболяване, защото те ще знаят точно какво лечение и кое лекарство да ви назначат, за да не се навреди на детето. Не се опитвайте да си назначавате сами медикаменти за лечение!

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.