Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 12

(0 отзиви)

Вие стигнахте до края на първия си триместър. Поздравления! Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Тъй като първият ви триместър приключва, вече можете да видите лицето на вашето бебе. И честно казано, колко прекрасно е лицето! Костният му мозък вече е достатъчно зрял, за да започне да произвежда свои собствени червени кръвни клетки и от сега нататък ще поеме черния дроб. Ще продължи тази изключителна роля през целия живот на вашето дете. Ако вашето бебе е момче, неговият пенис вече е очевиден и видим на ултразвук. Ако искате да изчакате, докато се роди, за да разберете дали имате син или дъщеря, уверете се, че всички знаете, за да не развалят изненадата.

ВАШЕТО ТЯЛО

Добра новина - краят на първия триместър е, когато сутрешното гадене отмине за повечето майки, и то за една нощ. Втората страхотна новина - ако сте умирали да почувствате бебето да се движи, обикновено започва около 4-ия месец от бременността ви. Не се притеснявайте, ако това не се случи веднага, особено ако сте майка за първи път. Може би не знаете какво е усещането. Това не е огромно усещане за разтърсване на земята, по-скоро като пеперудени крила, които се разтварят във вас. Когато го почувствате, можете да разтриете корема си, за да поздравите обратно!

ХРАНЕНЕ

Има много храни, които можете да ядете, които подпомагат развитието на мозъка на вашето бебе повече от други. Витамин B се състои в бирената мая, пшеничен зародиш, риба и яйца. Фолиевата киселина е много важна по време на бременността, съдържа се в зелените и листни зеленчуци. Също така основните мастни киселини се съдържат в рибата и масла като орех и рапица. Консултирайте се с вашия лекар, за да сте сигурни, че включвате всички подходящи видове храни в хранителния си режим.

СЪВЕТИ

Много жени се чудят какво може да се случи, ако се разболеят, докато са бременни. Настинка или стомашно разстройство обикновено не оказват ефект върху нероденото дете. Важно е да информирате вашия гинеколог за всяко заболяване, защото те ще знаят точно кое лечение и кое лекарство да ви назначат, за да не се навреди на детето. Не се опитвайте да си назначавате сами медикаменти за лечение!

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви