Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 5

(0 отзиви)

Макар че вашето бебе е с размер на грахово зърно, то расте скокообразно. Относително казано! Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Не можете да разберете, като гледате, но мозъкът на вашето бебе се развива бързо с появата на двете церебрални полукълба, двете страни на това, което ще направи мозъка му. "Съзнателните органи" също идват заедно с очертанията на очите и ушите му, както и с началото на носа и устата му. Лицето му също. Вълнуващо, неговите белодробни и храносмилателни системи също се оформят малко по малко. Сърцето на бебето ви се е развило достатъчно, за да стане по-видно - ако на този етап направите ултразвук, ще видите, че сърцето му бие! Там в твоята утроба това малко същество започва да се формира бавно, но сигурно.

ВАШЕТО ТЯЛО

Сега, в петата седмица на бременността, може да почувствате част от настъпващите промени. Много жени могат да ги усетят, дори и на този ранен етап. Може би се чувствате по-напрегнати или раздразнителни от обикновено. Това се дължи на хормонални промени, които могат да повлияят не само на вашето психическо състояние, но и да предизвикат определени физически признаци. Гърдите може да ви се подуят, а някои жени чувстват придърпване и дори болки, в областта на таза, което се дължи на засиления кръвен поток. Всичко това е нормално, всичко е част от процеса.

ХРАНЕНЕ

Вероятно е да ви се гади. Да, за съжаление сутрешното гадене не се ограничава само до сутринта. За съжаление, гаденето е необходима стъпка, докато тялото ви свикне с всички промени, които се случват в него. Има някои неща, които можете да направите. Преди всичко се опитайте да не пропуснете закуската. Тя ще ви даде необходимите въглехидрати, за да започнете деня си в добра форма и може да помогнете с гаденето. Можете също така да опитате разделянето на храната на малки порций. Планирайте малки закуски в средата на сутринта и следобед в допълнение към вашите 3 основни ястия. И не се притеснявайте, ако загубите малко тегло в ранна бременност поради повръщане. Това е само временно. И нещо много важно, което трябва да запомните - пийте достатъчно вода, за да останете хидратирани.

СЪВЕТИ

Как можете да разберете със сигурност дали наистина сте бременна? Един от първите класически признаци на бременност е, когато вашият менструален цикъл закъснее. През седмица 5 тестът за бременност вече може надеждно да ви каже дали наистина дали сте бременна. Но за да сте абсолютно сигурни, трябва да посетите вашия лекар. Колкото по-рано, толкова по-добре! Не само защото ще ви потвърди, но и защото може да се намали риска от усложнения. Вашият лекар може например да определи дали оплодената яйцеклетка е имплантирана правилно в стената на матката. Също така се изчислява очакваната дата на раждане, което е много важно за бъдещото планиране!

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви