Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 40

(0 отзиви)

Ако все още не е, вашето бебе ще се роди в следващите няколко дни. Ако не излезе доброволно, вашият лекар може да му помогне. И най-сетне ще бъдете майка! Прочетете повече за седмица 40.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Това ще бъде най-краткият параграф за "Бебешко развитие" от всички, защото бебето ви е готово да се роди! Няма нищо ново, нищо не се случва, всеки очаква голямото събитие. Не се притеснявайте, ако вашето бебе не иска да напусне удобният ви и уютен корем.  Само малък брой бебета се раждат на точно изчислената дата за термин. Първородните деца могат да се родят малко по-късно. Вашето бебе може да се забави с до 14 дни преди вашият лекар да предизвика раждането!

ВАШЕТО ТЯЛО

Това е последната "официална" седмица на бременността. Знаете ли, че раждането е точно толкова физическо постижение за бебето, колкото за майката? Вашето дете подпомага процеса и се подготвя предварително за предстоящото излизане от тялото ви, като рита срещу матката и канала за раждане и по този начин се завърта в правилната позиция - хитро нали. 

ХРАНЕНЕ

През последните девет месеца вие се храните балансирано за да осигурите добро здраве за вас и за вашето бебе. 

СЪВЕТИ

Важно е, след раждането акушерката да постави бебето върху вас, за да може то да усети топлината ви, да помирише кожата ви, да разпознае гласът ви и да чуе сърдечният ви ритъм! Това е подходящо време и за първото засукване, когато бебето е върху гърдите ви. 

Поздравления и най-добри пожелания за новия живот във вашето семейство!

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви