MyFeed Personalized Content
Бременност
Статии
Добави в моите любими

39 гестационна седмица

Вероятно сте имали няколко контракции и се чудите дали това е "контракция". Не се притеснявайте, няма да пропуснете началото на раждането! Прочетете повече за тази седмица.

2минути За четене Апр. 10, 2024

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Все още бебето има малко мазнини, които се развиват под кожата му. То се подготвя да излезе на бял свят, след като е било в защитеното и уютно място - вашият корем, толкова дълго. Бебето вече почти е достигнало теглото, с което ще се роди. Мястото става все по-тясно и няма много възможност за движения. Остава съвсем малко до термина, но дори и да се роди в тази седмица, то е достатъчно развито и ще бъде добре.

ВАШЕТО ТЯЛО

Майките се чувстват изключително несигурни в това да разпознаят кога започва раждането. Не се притеснявайте - ще разберете! Много малко бебета се раждат толкова бързо, че майките им не могат да стигнат до болницата навреме. Често се случва лекарите да изпратят бъдещите родители у дома, защото са дошли прекалено рано. Може да почувствате леко гадене точно преди раждането или да имате главоболие и да усещате умора. Често се появява кръв или слуз. Това е знак, че шийката на матката се разширява. Ако контракциите са започнали, то тогава започва и раждането! Каква е разликата между контракциите на Бракстън Хикс и реалните първи контракции? При Бракстън Хикс, корема се стяга за кратко време и след това се отпуска. Те са нередовни. Освен това спират, ако бъдещата майка лежи или си вземе топла баня. "Истинските" контракции, от друга страна се засилват, ако се къпете или лежите. Те са на редовни интервали, които стават все по-кратки. Когато станат на интервал по-малък от десет минути, тогава е време да отидете в болницата!

ХРАНЕНЕ

През последните девет месеца вие се храните балансирано, за да осигурите най-добро за вас и за вашето бебе. 

СЪВЕТИ

Всички бебета са различни. Средните параментри за размери за здраво, родено в термин бебе са около 52 см за височина и между 3,3 и 3,4 килограма. 

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето