Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
novorodeno

Бременност: седмица 39

 

Вероятно сте имали няколко контракции и се чудите дали това е "контракция". Не се притеснявайте, няма да пропуснете началото на раждането! Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Все още бебето има малко мазнини, които се развиват под кожата му. То се подготвя да излезе на бял свят, след като е било в защитеното и уютно място - вашият корем, толкова дълго. Бебето вече почти е достигнало теглото, с което ще се роди. Мястото става все по-тясно и няма много възможност за движения. Остава съвсем малко до термина, но дори и да се роди в тази седмица, то е достатъчно развито и ще бъде добре.

ВАШЕТО ТЯЛО

Майките се чувстват изключително несигурни в това да разпознаят кога започва раждането. Не се притеснявайте - ще разберете! Много малко бебета се раждат толкова бързо, че майките им не могат да стигнат до болницата навреме. Често се случва лекарите да изпратят бъдещите родители у дома, защото са дошли прекалено рано. Може да почувствате леко гадене точно преди раждането или да имате главоболие и да усещате умора. Често се появява кръв или слуз. Това е знак, че шийката на матката се разширява. Ако контракциите са започнали, то тогава започва и раждането! Каква е разликата между контракциите на Бракстън Хикс и реалните първи контракции? При Бракстън Хикс, корема се стяга за кратко време и след това се отпуска. Те са нередовни. Освен това спират, ако бъдещата майка лежи или си вземе топла баня. "Истинските" контракции, от друга страна се засилват, ако се къпете или лежите. Те са на редовни интервали, които стават все по-кратки. Когато станат на интервал по-малък от десет минути, тогава е време да отидете в болницата!

ХРАНЕНЕ

През последните девет месеца вие се храните балансирано, за да осигурите най-добро за вас и за вашето бебе. 

СЪВЕТИ

Всички бебета са различни. Средните параментри за размери за здраво, родено в термин бебе са около 52 см за височина и между 3,3 и 3,4 килограма. 

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.