MyFeed Personalized Content
Бременност
Статии
Добави в моите любими

38 Гестационна седмица

Остават само две седмици! Да, вярно е, вие ​​и вашият мъник ще се запознаете съвсем скоро! Прочетете повече за тази седмица.

2минути За четене Мар. 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Бебето скоро ще се появи. До този момент то е използвало вашата дихателна система, но неговата вече е готова да заработи сама. Белите му дробове ще продължават да се развиват дори и след раждането му - бронхите ще се разделят още 6 пъти. След раждането най-слабо развитият орган е мозъкът. Неговото развитие започва скорострелно от момента на раждането и продължава до около 18-20 годишна възраст! Всеки ден ще се образуват нови връзки между невроните, за да се създаде една уникална система - един естествен компютър! Това прави всеки човек единствен и неповторим, със собствено разбиране и умения за справяне в различни ситуации, като с израстването се развива и индивидуалното мислене. Бебето ще премина през всичко това с вас.

ВАШЕТО ТЯЛО

Обзалагаме се, че се опитвате да си представите какво ще се случи, когато стигнете в болницата. В зависимост от това на какъв етап е самото раждане, лакарите ще преценят дали ще отиде в предродилна зала, за да ви сложат на монитор за следене на тоновете или директно в родилна зала. Ако желаете упойка, анестезиологът ще ви обясни за възможностите. Ако с бащата сте решили той да бъде с вас по време на раждането, той от своя страна също ще изпитва различни емоции: страх, притеснение, това, че може да се чувства безполезен и т.н. Важно е това решение да е взаимно и да не е против волята на единият или другият партньор.  

ХРАНЕНЕ

През последните девет месеца вие сте се хранили балансирано за да осигурите най-добро здраве за вас и за вашето бебе. 

СЪВЕТИ

Поради различни причини, често се налага раждането да бъде чрез секцио. Например, ако бебето ви все още не се е обърнало с главата надолу. Това звучи по-драматично отколкото е в действителност. В днешно време секциото е рутинна операция, която се извършва с упойка само областта на таза, така че все още можете да сте будни и в съзнание за да видите раждането на вашето бебе. Понякога решението за секцио се взема моментално и е животоспасяващо както за майката, така и за бебето. Важно е да се чувствате спокойна и да имате доверие на вашия лекар.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето