Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
38 гестационна седмица

Бременност: седмица 38

 

Остават само две седмици! Да, вярно е, вие ​​и вашият мъник ще се запознаете съвсем скоро! Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Бебето скоро ще се появи. До този момент то е използвало вашата дихателна система, но неговата вече е готова да заработи сама. Белите му дробове ще продължават да се развиват дори и след раждането му - бронхите ще се разделят още 6 пъти. След раждането най-слабо развитият орган е мозъкът. Неговото развитие започва скорострелно от момента на раждането и продължава до около 18-20 годишна възраст! Всеки ден ще се образуват нови връзки между невроните, за да се създаде една уникална система - един естествен компютър! Това прави всеки човек единствен и неповторим, със собствено разбиране и умения за справяне в различни ситуации, като с израстването се развива и индивидуалното мислене. Бебето ще премина през всичко това с вас.

ВАШЕТО ТЯЛО

Обзалагаме се, че се опитвате да си представите какво ще се случи, когато стигнете в болницата. В зависимост от това на какъв етап е самото раждане, лакарите ще преценят дали ще отиде в предродилна зала, за да ви сложат на монитор за следене на тоновете или директно в родилна зала. Ако желаете упойка, анестезиологът ще ви обясни за възможностите. Ако с бащата сте решили той да бъде с вас по време на раждането, той от своя страна също ще изпитва различни емоции: страх, притеснение, това, че може да се чувства безполезен и т.н. Важно е това решение да е взаимно и да не е против волята на единият или другият партньор.  

ХРАНЕНЕ

През последните девет месеца вие сте се хранили балансирано за да осигурите най-добро здраве за вас и за вашето бебе. 

СЪВЕТИ

Поради различни причини, често се налага раждането да бъде чрез секцио. Например, ако бебето ви все още не се е обърнало с главата надолу. Това звучи по-драматично отколкото е в действителност. В днешно време секциото е рутинна операция, която се извършва с упойка само областта на таза, така че все още можете да сте будни и в съзнание за да видите раждането на вашето бебе. Понякога решението за секцио се взема моментално и е животоспасяващо както за майката, така и за бебето. Важно е да се чувствате спокойна и да имате доверие на вашия лекар.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.