Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Не успявам да забременея

(1 отзиви)

Като начало имайте предвид, че не сте единствена в този случай. Една от седем двойки има проблеми със зачеването на бебе, една от десет вече е прибягвала до техники на асистирана репродукция
 

четвъртък, март 15, 2018

Ако от много време се опитвате да забременеете без успех, това незадължително означава, че сте стерилна. Първото нещо, което трябва да направите е да елиминирате стреса. Понякога желанието да бъдете майка и страхът никога да не станете такава са толкова силни, че предизвикват блокаж. Имайте търпение и се успокойте.

Оплождане е възможно единствено по време на овулация, т.е. на теория на 14-ия ден след началото на менструацията. Най-доброто време за зачеване е в рамките на два до три дни преди овулацията и ден след това (ако цикълът ви е редовен т.е на 28 дни).

Съществуват различни методи, за да разберете кога сте в овулация, един от тях е да следите телесната си температура. След овулацията телесната температура се повишава с няколко десети от градуса (измервайте температурата си всяка сутрин по едно и също време, за да добиете добра представа). По-практични и надеждни са тестовете за овулация, които се продават в аптеките, благодарение на тях може да разберете 24-48 часа по-рано кога ще сте в овулация.

Прочетете повече

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

1 отзиви

сряда, 9 май 2018 - 01:10

Radek

good article!

1 от 1 души намериха този отзив за полезен