MyFeed Personalized Content
Бременност
Статии
Добави в моите любими

36 Гестационна седмица

От тази седмица до раждането, бебето ви ще наддава с около 220 gr за седмица. Дължината му вече е около 47 cm и тежи 2,7 kg! Прочетете повече за тази седмица.

2минути За четене Мар. 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

В момента бебето се храни от пъпната връв, когато и както си посика. Но след раждането, ще трябва да се научи да се храни през определен интервал от време. Това би могло да бъде стрес за него, ето защо е добре, кърмените бебета да се храня на поискване, докато си изградят режим. 

ВАШЕТО ТЯЛО

С нарастването на корема ви, ще е все по-трудно да се наведете, за да си завържете обувките. Ето защо е добра идея да носите обувки, които може лесно да обуете и събуете без да се налага да се навеждате. Не се притеснявайте да помолите партньора си за помощ при обличане/обуване. Той ще се чувства добре, а и винаги е по-хубаво да може да помогнеш, от колкото да си просто наблюдател от страни дълго време. Не забравяйсте да си почивате. Дори леките ежедневни задачки могат да бъдат доста изморителни, особенно когато сте с голям корем и много по-лесно да натоварите гърба си. Може би парньора, родителите или приятелите ви могат да помогнат с част от домакинската работа, да напазаруват или дори да сготвят, вместо вас. 

ХРАНЕНЕ

Консумирайте много пресни зеленчуци и плодове, риба и добри въглехидрати. Не забравяйте, че някои храни са с по-добра хранителна плътност от други. Например, Магнезий можете да си набавите от някои минерални води (погледнете етикета), тъмен шоколад, слънчогледови и тиквени семена. Той ще ви помагне да намалите ежедневния стрес. Витамин В6 може да се открие в соя, мая, банани, ядки и пълнозърнести храни и той ще подпомогне за правилното функциониране на нервната система. Аминокиселината тироксин се съдържа в млечните продукти и бялото месо и е предшественик на много хормони и вещества в организма. И накрая, не забравяйте, че удоволствието, което получаваме от приема на храната, която обичаме, води до освобождаване на ендорфини, което води до чувство за щастие и еуфория. А няма нищо лошо в това!

СЪВЕТИ

Името на бебето! Това може да се окаже една не лека задача и повод за караници. Но не е задължително! Можете да намерите вдъхновение навсякъде – съществуват книги с имена (митични, екзотични или по-традиционни), семейни книги, герои или изпълнители от любимите филми. Ето една от възможност: чрез списък. Вие и вашият партньор правите по един списък с имена и ако има съвпадение ... добре, това би бил най-лесния вариант! Един малък съвет: не въвличайте прекалено много роднини или приятели в избора на име. Колкото повече хора участват, толкова повече мнения ще има. 

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето