Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
бременна жена държи цветя в ръката

Бременност: седмица 35

 

След около месец ще държите малкия човек в ръцете си. До тогава, във вас още много процеси се усъвършенствт. Имайте търпение! Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Белите дробове на вашето бебе са готови, и не само за първия плач след раждането! Веществото, което покрива вътрешната повърхност на бронхиалните алвеоли, е налице и в достатъчно количество, за да осигури гъвкавостта им при вдишването. Обменът между вас и плацентата продължава. Така се поддържа обема на амниотичната течност, която запълва амниотичната торбичка. Когато дойде времето за раждане, по точно непосредствено преди него, торбичката ще се спука и "водите ви ще се изтекат", а това е знак да тръгнете към болницатаВАШЕТО ТЯЛО

Всеки следващ ден дишате по-свободно и лошото храносмилане не е вече чак толкова лошо. Какво се случва? Просто е: бебето ви се е обърнало, то е преместило главата си надолу в таза ви. Може да усетите лека болка в корема, когато става самото завъртане. То се случва за да може да се предизвикат контракциите по-късно по време на раждането, тъй като бебето ще притиска матката надолу. След завъртането ще се осигури малко повече пространство на белите дробове и стомаха ви. През последните няколко седмици от бременността определено ще имате чувството, че тялото ви започва да се подготвя за раждането на вашата малка любов.

ХРАНЕНЕ

Има причина, поради която Омега-3 се наричат ​​"есенциални мастни киселини". Те са изключително важни, а телата ни не могат сами да ги синтезират. Те участват в структурата на клетъчните мембрани и в развитието на в мозъка. Омега-3, които приемате, преминава в тялото на вашето бебе чрез фето-плацентната циркулация. Тези магически мастни киселини могат да се намерят в лененото семе, маслото от рапица, орехи и орехово масло, пшеничен зародиш, както и мазни риби като сьомга, сардини, камбала, скумрия и др. Помислете за това, когато сервирате салатата си и се опитате да приемате поне по няколко порции мазна риба всяка седмица (изберете малки риби като сардини, скумрия или херинга, за да избегнете риска от замърсяване с живак).  СЪВЕТИ

С наближаване на раждането, някои жени започват да се чудят дали ще могат да кърмят. Знайте, че кърменето е най-естественото нещо в света. Вашето малко съкровище вече знае точно какво да прави, защото се е упражнявало със сучененто в утробата. Бебето се ражда със сукателен и гълтателен рефлекс. Ако все пак, изпитвате трудности при започване на самото кърмене, ще намерите много помощ наоколо. Попитайте акушерката или лекаря за съвет. Майчиното мляко е най-добрата храна за детето, едно истинско чудо на природата. При кърменето, от около втората седмица, бебето започва да наддава с около 30 gr на ден, въпреки че "само" пие. Нещо повече, млякото ви автоматично се адаптира към ноговите нужди. В началото на храненето млякото е по-рядко и водно, за да утоли жаждата на бебето, след това става по-плътно и богато, за да задоволи апетита му. Ако детето ви има по-голям апетит, тялото ви ще се коригира в рамките на два дни и ще произведе повече мляко. Невероятно, нали! Ако обаче не можете да кърмите бебето си по медицински или други причини, посъветвайте се с вашия лекар какво да направите.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.