Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
34 гестационна седмица

Бременност: седмица 34

 

Нещата в корема ви стават малко по-спокойни. Това е така, защото тялото и бебето ви се приготвят за раждането! То вече е порасно - дължина около 45 см и тежи близо 2,2 kg! Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Вашето тяло знае, какво трябва да направи. Бебето започва да се намества, а вашият таз съвсем естествено започва да се разширява. Може би усещате бебето доста по-тежко? Възможно е да усетите напрежение или болка в долната част на корема. Това е напълно нормално, защото тазобедрените връзки се разхлабват, за да разтеглят вашите стави. Поради това може да се чувствате некомфортно. Може би бебето е започнало да се позиционира в таза. Понякога пълното му завъртане се случва няколко дни или дори часове преди началото на раждането.

ВАШЕТО ТЯЛО

Препоръчва се последните седмици преди раждането да останете близо до вашия лекар или болница. Никога не се знае кога може да започне раждането, понякога е внезапно! За това ако е възможно избягвайте пътуванията. Работещите майки също вече са излезли в болничен. 

ХРАНЕНЕ

Започнете деня си с пълноценна закуска: пълнозърнест хляб и конфитюр, зърнена закуска с плодове, пресен плодов сок или млечни продукти. За да си осигурите източник на сложни въглехидрати не забравяйте нишестените храни в чинията си на обяд и вечеря. Те ще ви набавят енергия напред във времето. Добър избор биха били макарони, ориз, картофи, боб, леща и др. От време на време може да се изкушите със сладки храни, като торти, шоколад и малки сладкиши, на важното е да не прекалявате с количествата. Захарите, които тези храни съдържат, могат да предизвикат реакция от панкреаса – произвеждане на инсулин, което може да причини хипогликемия.

СЪВЕТИ

Понякога може да се чувствате сякаш не можете да дишате, това е нормално. Растящото бебе заема много повече място вътре във вас и вероятно притиска белите ви дробове. Резултатът от това може да е чувство на задух или затруднено дишане. Това усещане ще изчезне, след като бебето ви се завърти с главата надолу, за да се подготви за излизането си. Междувременно опитайте се да откриете позиции, които позволяват на белите ви дробове да се разширяват максимално, за да може да дишате нормално. 

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.