Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 34

(0 отзиви)

Нещата в корема ви стават малко по-спокойни. Това е така, защото тялото ви и бебето се приготвят за раждането! Бебето ви е с дължина около 45 см и тежи близо 2,2 kg. Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Вашето тялото знае какво трябва да направи. Бебето съвсем естествено започва да се намества, а вашият таз започва да се разширява. Чувствате ли бебето особено тежко? Възможно е да усетите напрежение или болка в долната част на корема. Това е напълно нормално, защото тазобедрените стави се разхлабват, като разтеглят вашите стави. Поради това може да се чувствате некомфортно. Бебето ви може би вече е започнало да слиза в таза. Пълното завъртане може да се случи няколко дни или дори часове преди началото на раждането.

ВАШЕТО ТЯЛО

Последните няколко седмици преди раждането трябва да останете близо до вашия лекар или болница. Никога не знаеш кога може да започне раждането, понякога е внезапно! За това ако е възможно избягвайте пътуванията. Работещите майки също вече са излезли в болничен. 

ХРАНЕНЕ

Започнете деня си с пълноценна закуска: пълнозърнест хляб и конфитюр, или зърнена закуска с плодове и пресен плодов сок или млечни продукти. За да си осигурите източник на сложни въглехидрати не забравяйте нишестените храни в чинията си на обяд и вечеря. Те ще ви набавят енергия напред във времето. Добър избор биха били макарони, ориз, картофи, боб, леща и др. От време на време може да се изкушите със сладки храни, като торти, шоколад и малки сладкиши, на важното е да не прекалявате с количествата. Захарите, които тези храни съдържат, могат да предизвикат реакция от панкреаса – произвеждане на инсулин, което може да причини хипогликемия.

СЪВЕТИ

Понякога може да се чувствате сякаш не можете да дишате, това е нормално. Растящото бебе заема много място вътре във вас и вероятно притиска белите дробове. Резултатът от това може да нормално чувство на задух или затруднено дишане. Това чувство ще изчезне, след като бебето ви се завърти с главата надолу, за да се подготви за излизането си. Междувременно открийте позиции, които позволяват на белите ви дробове да се разширяват максимално, за да може да дишате нормално. 

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви