MyFeed Personalized Content
Бременност
Статии
Добави в моите любими

33 гестационна седмица

Остават шест седмици до срещата с малкия човек, който расте вътре във вас. Удивително, нали? Прочетете нататък, за да научите повече за тази седмица.

3минути За четене Мар. 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Пространството на вашето бебе намалява.  Добре, че се готви да излезе скоро! Много скоро - той започва да се намества, като придвижва главата си в най-тясната част на матката. 95% от бебетата се раждат с главата напред.

До сега бебето ви е погълнало много от амниотичната течност. Неговите черва постепенно се запълват с мекониум - дебел, вискозен, зеленикав или черен материал, изграден от твърди частици (клетки и части от верникса). Ако се чудите каква е неговата роля - мекониумът ще "задвижи" червата на бебето ви след раждането. 

ТВОЕТО ТЯЛО

Може би имаш ли тази специфична линия, която се спуска отпред на корема? През последния триместър в средата на корема ви образува линия, която го разделя на две половини. Тя е известна като Linea Nigra или черната линия, която потъмнява при увеличаване на пигментацията. Най-ясно се вижда веднага след раждането, но няколко седмици по-късно тя напълно изчезва. Направете си няколко снимки, преди да изчезне! Не при всяка жена се появява такава линия.

Друга промяна е, че матката се нуждае от цялото възможно пространство, което може да получи, тя притиска и пъпа ви. Това може да е неприятно за много жени: меката кожа в пъпа може да изскочи и да се вижда като подутина през дрехите. Възможно е дори да се получи възпаление на пъпа. Едно малко утешение е, че след раждането пъпът се връща обратно в своята стара позиция.

ХРАНЕНЕ

Ако сте качили прекалено много килограми и се чувствате неудобно, може би се чудите дали да се опитате да отслабнете. Важно е за вас и вашето дете е да наддадете достатъчно тегло през последния триместър, както и през цялата си бременност. Все пак, наддаването с повече от 1 килограм на седмица е добре да се обсъди с вашия лекар. Прекомерното наддаване на тегло през последните седмици от бременността може да бъде свързано с проблем - хипертония (високо кръвно налягане). Само вашият лекар знае какво е най-добро за вас. Диета, за да отслабнете, докато сте бременна сама по себе си никога не е добра идея.

СЪВЕТИ

Около 8-ия месец някои жени споделят, че се усещат нещо като контракции. Това е не само възможно, но и съвсем навреме. Това, което усещате, като повечето жени през третото тримесечие, се наричат ​​контракции на Бракстон Хикс, които траят около 30 секунди. Това не е началото на раждането. Тези контракции са интелигентен начин на тялото ви да "упражнява" матката, за да я подготви за раждането. Все пак ако почувствате каквато и да е болка или контракциите се засилват е добре да ги обсъдите с вашия лекар.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето