Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 33

(0 отзиви)

Остават шест седмици до срещата с малкия човек, който расте вътре в теб. Удивително, нали? Прочетете нататък, за да научите повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Пространството на вашето бебе намалява.  Добре, че се готви да излезе скоро! Много скоро - той започва да се намества, като придвижва главата си в най-тясната част на матката. 95% от бебетата се раждат с главата надолу и се накланят назад и наляво.

Досега бебето ви е погълнало много от амниотичната течност. Неговите черва постепенно се запълва с мекониум, дебел, вискозен зеленикав или черен материал, направен от твърди частици (неща като клетъчни отломки). Този мекониум ще задвижи червата на бебето ви при раждането. 

ТВОЕТО ТЯЛО

Имаш ли тази смешна линия, която се спуска отпред на корема ти? През последния триместър една линия се образува в средата на корема ви, като го разделя на две половини. Това е известно като линея негра, която става по-тъмна, когато пигментацията се увеличава. Тя може да се види най-ясно след раждането. Няколко седмици по-късно тя напълно ще изчезне. Направете няколко снимки, преди да изчезне! Не при всички жени се получава такава линия.

Друга промяна е, че матката се нуждае от цялото възможно пространство, което може да получи, за да притиска и пъпа. Това може да е неприятно за много жени: меката кожа на пъпа може да изскочи и да се вижда като подутина от дрехите. Възможно е дори да се получи възпаление на пъпа. Едно малко утешение е, че след раждането пъпът се връща обратно в своята стара позиция.

ХРАНЕНЕ

Ако сте качили прекалено много килограми и се чувствате неудобно, може би се чудите дали се опитвате да отслабнете. Важно е за вас и вашето дете да наддадете достатъчно тегло през последния триместър, както и през цялата си бременност. Все пак, наддаването с повече от 1 килограм на седмица е добре да се обсъди с вашия лекар. Прекомерното наддаване на тегло през последните седмици от бременността може да бъде свързано с проблем с хипертонията (високо кръвно налягане). Само вашият лекар знае какво е най-добро за вас. Диета, за да отслабнете, докато сте бременна сама по себе си никога не е добра идея.

СЪВЕТИ

Около 8-ия месец някои жени споделят, че се чувстват нещо като контракции. Това е не само възможно, но и съвсем навреме. Това, което чувствате или ще усетите (като повечето жени през третото тримесечие), се наричат ​​контракции на Бракстон-Хикс, които траят около 30 секунди. Това не е началото на раждането. Тези контракции са интелигентен начин на тялото ви да "упражнява" матката, за да я подготви за раждането. Все пак ако почувствате каквато и да е болка или контракции е добре да ги обсъдите с вашия лекар.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви