Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
otvoren-zelen-grah-v-zhenski-race

Бременност: седмица 27

 

Бебето ви все още се развива, но до днес той е достатъчно голямо, за да се побере на предмишницата ви между ръката и и лакътя. Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Бебето ви все още расте. Дихателната му система има всички органи и системи, от което се нуждае, за да функционира, но все още е твърде незряла. Дробовете му са разделени на 17 нива, формиращи бронхиалното дърво, но ако се роди сега, обмяната на въздух би била твърде трудна. В действителност преди 35-тата седмица на бременността, алвеолите все още не са добре развити и няма достатъчно повърхностно активно вещество (вещество, което покрива вътрешността на алвеоларната повърхност, улесняващо отварянето и предотвратявайки отпускането им). Така че, се отпуснете докато бебето ви расте вътре във вас.

ТВОЕТО ТЯЛО

Това е 29-та седмица без менструален цикъл и повечето жени се наслаждават на тази пауза! 29-та седмици аменорея (липсата на менструация) се превежда като 27-та седмица от бременността. Опитвал ли сте да си представите колко голямо е бебето в момента? То е около 34 см от върха на главата до пръстите на краката. Представете си, че главата му е с размер на малък портокал. Ние сме готови да се обзаложим, че то е прекрасно!

ХРАНЕНЕ

Трудно ви да спите добре? Не си сама! За съжаление, това е съвсем нормално. Съществуват няколко неща, които може да промените в храненето, за да подобрите качеството на почивката си. Ако не спите добре, защото страдате от рефлукс и киселини, добавете възглавница дори и да висока и поцизията ви да е почти изправена! От друга страна, може да облекчите вечерята си, така че да не заспивате на пълен стомах. Ако огладнеете по-късно, хапнете нещо леко, като кисело мляко, парче не-кисел плод или парче пълнозърнест хляб с конфитюр.

СЪВЕТИ

Ако познавате опитна майка, тя може да ви бъде от полза, за да получите ценни съвети, които да ви подготвят за раждането. Друг вариант е да се запишете на курс за бременни. Науката непрекъснато се развива и постоянно се открива нова информация, която може да ви бъде полезна или да ви помогне в дадена ситуация по време на бременността. Запознайте се с промените, настъпващи във вашето тялото преди, по време и след раждането и може да научите добри техники за релаксация и справяне с безпокойството, когато му дойде времето. Това са достатъчно основателни причини да се запишете на курс за подготовка преди раждането.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.