Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 27

(0 отзиви)

Бебето ви все още се развива, но до днес той е достатъчно голям, за да се побере на предмишницата ви между ръката ви и лакътя. Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Бебето ви все още трябва да расте. Неговата дихателна система има всичко, от което се нуждае, за да може да диша, но все още е твърде незряла. Дробовете му са разделени на 17 нива, формиращи бронхиалното дърво, но обмяната на въздуха би била твърде трудна, ако бебето ви се роди сега. В действителност, алвеолите все още не са добре развити и няма достатъчно повърхностно активно вещество (вещество, което линизира вътрешността на алвеоларната повърхност, улесняващо отварянето на клетките и предотвратявайки провисването), но не преди 35-тата седмица на бременността. Отпуснете се, докато бебето ви все още се развива.

ТВОЕТО ТЯЛО

Това е 29-та седмици, тъй като сте имали менструален цикъл – повечето жени се наслаждават на паузата! 29-та седмици аменорея се превежда до 27-та седмица от бременността. Опитвал ли сте да си представите колко голямо е бебето досега? Е, то е около 34 см от върха на главата до краищата на пръстите на краката му. Представете си, че главата му е с размер на малък портокал. Ние сме готови да се обзаложим, че то е прекрасно!

ХРАНЕНЕ

Трудно е да спиш добре? Не си сам. За съжаление, това е съвсем нормално. Съществуват обаче няколко неща, които можете да опитате с храненето, за да подобрите качеството на почивката си. Ако страдате от рефлукс и киселини и затова не спите добре, не се колебайте да добавите възглавница или дори да спите почти изправено! От друга страна, опитайте да облекчите вечерята си, така че да не спите на истински пълен стомах. Ако огладнеете по-късно, опитайте кисело мляко и парче не-кисел плод или парче пълнозърнест хляб с конфитюр.

СЪВЕТИ

Ако познавате опитна майка, тя може да ви бъде от полза и да получите ценни съвети, които да ви подготвят за раждане. Научните изследователите постоянно откриват нова информация, която може да ви помогне по време на бременността. Запознайте се с промените, настъпващи в тялото ви по време на раждането и след раждането, и научете някои добри техники за релаксация и справяне с безпокойството, когато дойде времето. Други основателни причини да се запишете на курс за подготовка при раждане? Ще раждате на ново място този път и / или вашето първо раздане е било отдавна.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви