MyFeed Personalized Content
Бременност
Статии
Добави в моите любими

27 Гестационна седмица

Бебето ви все още се развива, но до днес той е достатъчно голямо, за да се побере на предмишницата ви между ръката и и лакътя. Прочетете повече за тази седмица.

2минути За четене Мар. 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Бебето ви все още расте. Дихателната му система има всички органи и системи, от което се нуждае, за да функционира, но все още е твърде незряла. Дробовете му са разделени на 17 нива, формиращи бронхиалното дърво, но ако се роди сега, обмяната на въздух би била твърде трудна. В действителност преди 35-тата седмица на бременността, алвеолите все още не са добре развити и няма достатъчно повърхностно активно вещество (вещество, което покрива вътрешността на алвеоларната повърхност, улесняващо отварянето и предотвратявайки отпускането им). Така че, се отпуснете докато бебето ви расте вътре във вас.

ТВОЕТО ТЯЛО

Това е 29-та седмица без менструален цикъл и повечето жени се наслаждават на тази пауза! 29-та седмици аменорея (липсата на менструация) се превежда като 27-та седмица от бременността. Опитвал ли сте да си представите колко голямо е бебето в момента? То е около 34 см от върха на главата до пръстите на краката. Представете си, че главата му е с размер на малък портокал. Ние сме готови да се обзаложим, че то е прекрасно!

ХРАНЕНЕ

Трудно ви да спите добре? Не си сама! За съжаление, това е съвсем нормално. Съществуват няколко неща, които може да промените в храненето, за да подобрите качеството на почивката си. Ако не спите добре, защото страдате от рефлукс и киселини, добавете възглавница дори и да висока и поцизията ви да е почти изправена! От друга страна, може да облекчите вечерята си, така че да не заспивате на пълен стомах. Ако огладнеете по-късно, хапнете нещо леко, като кисело мляко, парче не-кисел плод или парче пълнозърнест хляб с конфитюр.

СЪВЕТИ

Ако познавате опитна майка, тя може да ви бъде от полза, за да получите ценни съвети, които да ви подготвят за раждането. Друг вариант е да се запишете на курс за бременни. Науката непрекъснато се развива и постоянно се открива нова информация, която може да ви бъде полезна или да ви помогне в дадена ситуация по време на бременността. Запознайте се с промените, настъпващи във вашето тялото преди, по време и след раждането и може да научите добри техники за релаксация и справяне с безпокойството, когато му дойде времето. Това са достатъчно основателни причини да се запишете на курс за подготовка преди раждането.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето