Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 26

(0 отзиви)

Малък миг за последната седмица на второто тримесечие - вашето бебе ще отвори очите си за първи път през тази седмица! Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Сега главата на вашето бебе е с диаметър над 7 см, размер на малък портокал и тя тежи около 900 грама. Тялото му става все по-заоблено, благодарение на постепенното натрупване на мазнини под кожата, за да му подсигурят резерви при раждането. Косата и ноктите му са на път, под венците бъдещите му зъби са покрити с емайл. То има добре развит рефлекс за хващане и може да държи пъпната връв. Понякога я дърпа ведро назад и напред. Не се притеснявайте, това е напълно нормално и изобщо няма опасност!

ТВОЕТО ТЯЛО

Аха, през нощта. Най-накрая ще заспите. Но не и бебето! "Защо никой не се движи? Къде е това приятно люлеещо движение? Е, просто ще направя собственото си движение! "- вашият малък спътник сякаш казва, започвайки да усеща присъствието си - точно когато искате да спите. Това е добре за бащата, който обича да усеща бебето да се движи. Но какво ще кажете вие? Не е чудно, че често се чувствате уморени и изтощени в този период! Тъй като бебешкото ви коремче става все по-голямо, става по-трудно да намерите приятна позиция да спите. Вероятно не можете да спите във удобна за бвас поза вече. Също така не трябва да спите на гърба си, тъй като матката може да натисне голямата вена в гърба и да попречи на кръвообращението. Най-удобната позиция, в която да лежите в следващите няколко седмици, ще бъде настрани. Сложете възглавница между коленете си, за да го направите малко по-удобно.

ХРАНЕНЕ

Ако страдате от рефлукс и киселини през нощта, опитайте се да повдигнете главата си малко, като добавите възглавница. Опитайте се да вечеряте лека храна. Обърнете внимание на мазнините, те могат да забавят храносмилането и да акцентират върху храносмилателните ви проблеми, което води до нарушен сън. Ако твърде много огладнеете късно вечер, може да си позволите лека закуска час преди лягане, независимо дали ще е хляб с конфитюр, както и млечни продукти или плодове. Не се колебайте да я вземете в леглото на табла, ако наистина сте изтощени през нощта.

СЪВЕТИ

Колкото повече забелязвате, че бебешкото ви коремче е по-стегнато в края на краищата, то също се стеснява пространството за бебето ви в корема. Щастливите салта на вашето бебе в околоплодната течност скоро ще свършат. Така че не е нужно да се притеснявате, ако бебето ви се движи малко по-малко от преди. Ако обаче не чувствате никакво движение от бебето за дълъг период от време (около 8 часа), трябва незабавно да се консултирате с вашия лекар, за да сте сигурни, че всичко е наред.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви