MyFeed Personalized Content
Бременност
Статии
Добави в моите любими

Подготовка и обзавеждане за детска стая

Подготовката на бебешката стая е приятна и забавна задача, която е добре да свършите преди да се появи Вашето бебе. Ето няколко идеи за важните неща в нея.  

3минути За четене Май 10, 2024

Подготовката на стая за новородено може да бъде затрудняваща задача за Вас. Някои родители чакат, докато полът на бебето се разкрие, а за други няма специална разлика, дали ще планират стая за момиченце или момченце. Въпреки това, при обзавеждането на пространството, първо и най-важно обратете внимание на безопастта и удобството за бебето. След това помислете за подходящите мебели за стаята на бебето, които ще помогнат при "обслужване" на детето. Ако бюджетът ви позволява, накрая се погрижете за стилни аксесоари, които ще отговарят на образователния аспект.

Детските стаи - основно обзавеждане

Преди да започнете да размишлявате за детайлите на аранжировката на стаята на детето, първо трябва да обмислите разпределението на помещението. Имайте предвид, че стаята за новородено вероятно ще е напълно различна от тази на по-голямо дете, затова можете да се насочите към минималистично обзавеждане. Спокоен цвят на стените, но с допълнителни цветни аксесоари и украшения, винаги ще бъде универсално решение.

Детска стая - мебели за стаята

Първо и най-важно, разбира се, е креватчето. Дори ако през първите месеци след раждането бебето спи с вас в спалнята - например на специален допълнителен матрак, накрая то ще се премести на своето собствено легалце. Решете дали искате да сменяте пелените на детето на дивана и с подложка за защита или предпочитате да имате специална маса за повиване, която ще побере други полезни аксесоари. Добра идея е също така да разгледате удобен стол за детската стая. Това ще улесни например нощното хранене на бебето или държането му на ръце, когато е неспокойно.

Какво осветление за детската стая

Светлите лампи нарушават отделянето на мелатонин в организма, отговорен за регулирането на дневния ритъм, и затрудняват заспиването. Затова е добре да се погрижите за подходящо осветление в детската стая. Основната лампа в стаята може да е оборудвана с функция за затъмняване - добро решение, когато трябва да приспите бебето през нощта или да го нахраните. Полезна може да бъде и малка нощна лампа. За закриване на прозорците могат да ви послужат щори или ако е необходимо дебели завеси. Обмислете също така мрежи за прозорци, които няма да позволят на комари или други насекоми да влезнат в детската стая.

Търсене на вдъхновение за обзавеждане

Струва си да потърсите приложения, в които можете да запазите своите идеи или да съхранявате снимки на интериори, които ви харесват. Използвайте времето, докато чакате появата на бебето на света на 100%! Ако е необходимо, планирайте малка реновация на помещението преди раждането (например, боядисване на стени, циклене на подове или поправка на дребни повреди). Помнете също, че стаята на момче не трябва да се различава по нищо от стаята на момиче - бебетата все още нямат свои предпочитания и за тях е безразлично дали в интериора преобладава розово, синьо или бежово. 

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето