Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 17

(0 отзиви)

Теглото на плода е около 150 грама и всеки ден все повече и повече започва да прилича на „истинско“ бебе. Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Много промени настъпват през тази седмица. Невронното развитие на вашето бебе продължава, както и съзряването на нервната му система. Кожата му още е много тънка и доста прозрачна, малки кръвоносни съдове могат да се видят през нея. Така наречените „тактични кръвни телца“ продължават да се появяват по цялото тяло до 20-тата седмица на бременността. Нервните влакна на гръбначния мозък започват да бъдат заобиколени от миелин - изолационна обвивка, изработена от вещество, богато на липиди, което позволява добро протичане на нервите. Тънкото черво на бебето ви продължава да се развива. Всичко е както трябва.

ВАШЕТО ТЯЛО

Mного по-възрастните жени все още разказват на бременните жени истории за падане на зъбите по време на бременност. Добра новина: това е остаряла глупост! Някои жени започват да усещат движенията на бебето. Ако сте много слаби или сте имали бебе преди това, е по-вероятно да има какво да се види. За други, никой не може да разбере, като гледа. Но това е времето, когато панталоните или полите стават трудни за закопчаване и талията променя своите форма. Очевидно не всяка жена е доволна от тези промени. Най-добрият начин да се справите с това е да останете в добра форма с одобрението на вашия лекар. Това ще ви помогне още по-бързо да се върнете отново във форма след раждането.

ХРАНЕНЕ

Мазнините и незаменимите мастни киселини са от съществено значение за вашата диета. Малцина от нас обаче са изложени на риск да не получат достатъчно. Ето някои практически съвети за прием на мазнини. По време на готвене, не се притеснявайте да използвате мазнини. Обикновено една супена лъжица масло е напълно достатъчна. Хубаво е да проучете различни начини на готвене (пара, печене и др.). И двете ще ви помогнат да контролирате по-добре приема на мазнини. Също така, избирайте "добри" сурови масла за салатения сос. Някои от тях са незаменими източници на есенциални мастни киселини за вас и вашето бебе, като рапично и орехово масло. Една супена лъжица на човек е добро правило!

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви