Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 15

(0 отзиви)

По време на тази седмица се развива усещането за мирис на вашето бебе. Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

През тази седмица бебето ви е готово да усеща миризми. Също така започват да се развиват белите му дробове. Движенията на гръдния му кош са все още неправилни, но това означава, че то вдишва околоплодна течност. Именно чрез този механизъм обонятелна му система започва да усеща вашата среда, в резултат на молекули от околоплодната течност. Въпреки това, бебето ви няма да възприема миризмите за истински до седмия месец, когато нервната му система ще е достатъчно зряла.

ВАШЕТО ТЯЛО

Вие сте в 17-та седмица на аменорея - отсъствие на вашия менструален цикъл - което означава, че сте в 15-та седмица от бременност. Бебето ви трябва да се появява след около 24 седмици. Може да се почувствате прекрасно, развълнувани, че сте бременна и сте изпълнена с енергия. От друга страна може да се почувствате малко претоварени, както и, че тялото ви не е ваше. Познай какво? И двата сценария са напълно нормални. Нека повторим - съвсем нормално. Ако последното е валидено за вас, консултирайте с вашия лекар. Вие не сте първата и тя/той може да има някакво решение, което да ви помогне да се чувствате по-добре.

ХРАНЕНЕ

Чувствате се "подути”? Има неща, които можете да ядете, за да облекчите проблемите със запека. Запекът е често срещан проблем по време на бременност. За да се отстрани това, препоръчително е да пиете много вода и да ядете храни, богати на фибри, като пресни плодове и зеленчуци, пълнозърнести хляб и зърнени храни, както и сушен грах и боб. Ако проблемът продължава, опитайте да включите в закуската си всеки ден малка купа от трици. Ако все не се чувствате добре, консултирайте се с вашия лекар. Той или тя може да ви назначи нужните лекарства.

СЪВЕТИ

Полов контакт по време на бременност. Чудите се дали е позволено? Не е нужно да се притеснявате от медицинска гледна точка. Сексуалните контакти няма да навредят или травматизират нероденото дете. Бебето ви е на сигурно място! Това е по-скоро въпрос на желание от ваша страна. Някои жени са толкова ангажирани с бременността си, че не са в настроение. Освен това хормоналните промени могат да окажат влияние върху женските полови органи. Някои от бъдещите бащи не успяват да се справят и адаптират с новата ситуация. Въпреки това, за много двойки периодът по време на бременност е сексуално активен. Няма нужда да се предпазвате - няма риск да забременеете! - и много хора намират партньора си още по-привлекателен през този период. Вашите извивки стават по-меки, гърдите ви по-големи от обичайното. Всички сигнали за еротично привличане са налични, което трябва да ви кара да се чувствате привлекателни.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви