Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 14

(0 отзиви)

Вашето бебе е около размера на един грейпфрут! Усетихте ли вече нейното/неговото движение или ритник? Ако не, трябва да имате готовност през следващите седмици! Прочетете повече за това вълнуващо изживяване.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

В тази седмица всичките му органи функционират с пълна сила. Развити са и сетивните органи. Бебето може да отвори устата си и дори да се намръщи! Крачетата му са по-дълги от ръчичките. Започват да се появяват фини косъмчета на главата. Неговата щитовидна жлеза работи и произвежда хормони на щитовидната жлеза. От тази седмица бебето ви става много по-активно. Започва да рита с крачета и да маха с ръчички. Ако все още не сте го усетила, много скоро ще го усетите.

ВАШЕТО ТЯЛО

Ако се чувствате добре сега в този период, а много жени се чувстват така през втория си триместър, възползвайте се от този момент. Това е чудесно време да пътувате, да вършите различни нещата с партньора си. Може да не успеете да го направите по-късно по време на бременността си. Също така е идеалният момент да се възнаградите - с посещение на фризьор или с вечеря с приятели. Вие преминахте през първото препятствие! Така че, забавлявайте се и отделете време да се поглезите.

ХРАНЕНЕ

Задоволяването на нуждите от сладко по време на бременност изисква малко повече креативност, особено ако вие изглеждате по-силна от обикновено. Няма нищо лошо в похапването на десерти, стига да не прекалявате с количеството. За да задоволите вашите хранителни нужди от сладко, изберете пресни плодове, десерти, приготвени с мляко, обикновени ниско мазнини до кисело мляко (0%) и сушени плодове. Захарта е добра за вашето здраве, тя е дори отличен източник на енергия, но не и рафинираната захар! Бременността е един красив момент, от съществено значение е да се забавлявате! Но... умереността е ключова. Вместо сладолед, се насладете на плодов сорбет или замразеното кисело мляко.

СЪВЕТИ

Мислите си да отидете на почивка, но се чудите можете ли? Няма проблем! Може да отидете на почивка, по време на четвъртия и петия месец на бременността е позволено, стига да нямате някакви усложнения. Все още можете да се движите съвсем нормално и да правите почти всичко, което искате. Неща, които да направите: Ако пътувате с кола не забравяйте да спрете за почивка на всеки два часа. Това обикновено се случва, тъй като пиете повече течности, отколкото обикновено. Не бива да седите твърде дълго със свити крака. 

Бременността може да улесни формирането на тромбоза. И трябва да се изправяте често, особено ако пътувате със самолет (летенето е добре до седмия месец). Докато пътуването до горещите страни не е рисковано само по себе си, то може да бъде по-малко приятно с подут корем. Не забравяйте, че медицинските услуги и хигиенните условия често не са толкова добри, колкото условията у дома. Може да има опасност от инфекция.

Моля, обърнете внимание: Консултирайте се с вашия лекар ако са необходими инжекции или се нуждаете от лекарства за пътуване.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви