Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
бременна седнала на креват с таблет в ръка

Бременност: седмица 24

 

Усещате ли , че бебето ви реагира на различни шумове и ласки? Вие сте към края на втория триместър, когато започвате да усещате неговите реакции, така че бъдете нащрек. Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Вашето бебе получава все повече сигнали чрез мозъчните си рецептори от сетивните му органи и той/тя постепенно съхранява тези усещания - вкусовете на храната, която споделяте с него, аромата ви и др. Нещо повече, той започва да реагира на звуци. До сега бебето е свикнало с вашия звуков "пейзаж" - биенето на сърцето, дишането, дори къркоренето на стомаха ви и можеш да различи този звуков интериор от всички нови шумове идващи отвън като музика, гласът ви, този на баща му плюс всички останали шумове (знаете, че е умен!). Говорете с вашето бебе. Кажете му какво правите, виждате, чувате, дори какво чувствате. От раждането той/тя ще разпознава гласа ви, този на баща му, може би дори музиката, която сте слушали по време на бременността. 

ВАШЕТО ТЯЛО

Мама се смее - това е страхотно! Знаете ли, че бебето все повече усеща как се чувствате? Неговите усещания са доста добре развити в допълнение към всички други физически развития. Когато сте щастливи, той/тя се радва на вашето щастие, дори го споделя. Когато сте притеснени, той/тя може да усети тревогата ви. Така че не прекалявате с задачите и натоварването през деня, независимо дали сте на работа, вкъщи или в свободното ви време. Дори и да се чувствате добре, опитайте се да се отпускате от време на време. Въпреки, че никой не може да бъде на разположение 24/7, спокойна майка е това, от което се нуждае вашето бебе. 

ХРАНЕНЕ

Това е най-подходящия период, за да проверите отново дали правите всичко възможно, за да си набавяте достатъчно количество Желязо чрез храните в меюто ви. Защо е важно то? Ако храната, която консумирате не е достатъчно богата на Желязо, бебето ви ще получи необходимото количество, но ще е за ваша сметка, тъй като ще черпи от вашите запаси, което означава, че има висок риск да станете анемични. И не само по време на бременността. Анемията може да бъде изострена от самото раждане. Богатите на Желязо храни са червено месо, черен дроб, леща и яйчен жълтък. В някои случаи вашият лекар може да препоръча приема на хранителна добавка с Желязо, но ако той не ви е насочил към подобен медикамент, не го приемайте. Без самолечение по време на бременността!

СЪВЕТИ

Вече всеки може да види, че сте бременна. Много хора не могат да се сдържат от прогнози за това дали очаквате момиче или момче въз основа начина, по който "носите бебето", формата на корема ви и др. Въпреки че е често срещано е да се определя пола на бебето спрямо разположението на корема на майката, ако е по-нагоре означава момиче, ниско долу - със сигурност е момче. Това са напълно неоснователни предположения и не им се поддавайте! Погледнете от друг ъгъл на тези предсказания - те могат да бъдат забавни, ако наистина искате да знаете пола на вашето бебе, попитайте вашия лекар по време прегледа с ултразвук.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.