Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 24

(0 отзиви)

Усещате ли реакциите на бебето при шумове и ласки? Към края на втория триместър сте, когато това започва да се случва, така че бъдете нащрек. Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Тъй като мозъчните връзки на бебето получават повече знания за получаването на сигнали от сензорните му органи за рецептори, той/тя постепенно съхранява сетивните преживявания - вкусовете на храната, които споделяте с него, аромата ви. Нещо повече, той започва да реагира наистина на звуците. Той е свикнал с вашия звуков пейзаж - сърцето ви, дишането ви, дори къркоренето на стомаха ви - и можеш да различиш този заглушен интериор от всички нови звуци отвън: музиката, вашия глас, този на баща му, плюс всички останали по-малко приятни шумове (знаеше, че е умен!). Говорете с вашето бебе. Кажете му какво вършите, какво виждате, какво чувате, дори какво чувствате. От раждането той/тя ще разпознае гласа ви, баща му, може би дори музиката, която ви харесва да слушате по време на пребиваването си. ВАШЕТО ТЯЛО

Мама се смее - това е страхотно! Знаете ли, че бебето все повече осъзнава как се чувствате? Неговото възприятие е доста добре развито в допълнение към всички други по-очевидни физически развития. Когато сте щастливи, той/тя се радва на вашето щастие, дори го споделя. Когато сте заети, той/тя може да усети тревогата ви. Така че не се опитвайте да прекалявате с нещата, които вършите независимо дали сте на работа, в къщи или по време на свободното си време. Дори и да се чувствате добре, опитайте се да се отпуснете от време на време. Въпреки, че никой не може да бъде на разположение 24/7, спокойната майка е това, от което най-много има нужда вашето бебе.

ХРАНЕНЕ

Това е най-подходящия период да повторно да проверите дали правите всичко възможно, за да набавяте достатъчно количество Желязо чрез храните, които в ключвате в меюто си. Защо е важно? Ако храната, която консумирате не е достатъчно богата на Желязо, бебето ви ще получи необходимото количество, но ще е за ваша сметка, тъй като ще черпи от вашите запаси, което означава, че имате висок риск да станете анемични. И не само по време на бременността. Анемията може да бъде изострена от раждането. Богатите на Желязо храни са червено месо, черен дроб, леща и яйчен жълтък. В някои случаи вашият лекар може да пожелае да предпише желязна добавка, но не започвайте да приемате, освен ако не сте били насочени към него. Без самоподготовка при бременност!

СЪВЕТИ

Вече всеки може да види, че сте бременна. Много хора не могат да се противопоставят на прогнози за това дали имате момиче или момче въз основа начина, по който "носите". Въпреки че е често срещано да се определя пола на бебето спрямо разположението на корема на майката – по-нагоре означава момиче, ниско долу от бедрата е момче със сигурност! (или някакъв вариации на тези вярвания), това е напълно неоснователно убеждение. Въпреки че всички прогнози могат да бъдат забавни, ако наистина искате да знаете пола на вашето бебе, попитайте вашия лекар по време на ултразвук.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви