Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 23

(0 отзиви)

Вашето бебе е с дължина 29 см от главата до петите и тежи приблизително 550 грама. Остават ви още 16 седмици! Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

В тази седмица може да разберете пола на вашето бебе. Ако вашето бебе е момиче, тя има яйчници в продължение на няколко седмици. Ако е момче, той вече има пенис и простата. Въпреки, че тестисите му се образуват през втория месец, те все още са в коремната му кухина. Не се паникьосвайте, те ще слязат, когато трябва, независимо дали преди раждането или през първите няколко месеца. Друга вълнуваща промяна е, че нервните клетки на мозъка на бебето сега се разпространяват в т.нар. "сива материя".

ВАШЕТО ТЯЛО

Дългите вани могат да бъдат прекрасни и релаксиращи, когато сте бременна, но те също могат да имат нежелан ефект от появата на контракции. Така че най-добре е да не прекалявате. Водата в банята също не трябва да бъде прекалено гореща. Нещо повече, кръвното ви налягане може да е малко нестабилно. Така че най-добре е да използвате ваната, когато има някой наоколо в къщата, ако имате нужда от нещо.

ХРАНЕНЕ

Не търкайте сол в раната, както се казва. Вярно е, че с месо, консерви, торти, предястия, чипс и тежката ръка, която мнозина от нас имат при приготвянето на нашата храна, обикновено консумираме два до три пъти по-голямо количество сол, необходимо на нашите тела. Въпреки че вероятно ви е казано да наблюдавате приема на сол, би било лоша идея напълно да премахнете солта от вашата диета. Натрият е от съществено значение за баланса на водата в тялото. Това равновесие може да бъде нарушено от хормоните на бременността и изисква подходящо приемане на натрий, за да бъде ефективно и да се позволи правилна хидратация.Имайте предвид, че подходящо приемане е малко, а не всеки ден (в противен случай може да се появи оток или хипертония). Ако имате някакви съмнения или въпроси, консултирайте се с вашия лекар.

СЪВЕТИ

Важно е да въвлечете партньора си по време на бременността. Особено сега, когато бременността се успокоява към последния триместър. Отидете заедно на преглед или консултация с гинеколога. Планирайте обзавеждането на детската стая заедно. И ако е възможно, отидете предварително на училище за бременни, където ще получи ценна информация не само за самото раждане, но и за първоначални стъпки при отглеждане на вашето бебе. Идеята е да се уверите, че вие ​​и вашият партньор отделяте достатъчно време, за да се запознаете с всичко необходимо преди да се роди бебето. Не е нужно да се грижите за бебето ви в момента докато положението ви е все още е "управляемо". Помислете за тези класически занимания, като например да отидете на кино, да посетите нов ресторант или дори да готвите заедно. Всичко, което ви сближава.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви