Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 25

(0 отзиви)

Остават още две седмици от втория триместър. Подготвяте се с обзавеждането на детската стая. Усещането за докосване на бебето ви започва да нараства. Прочетете повече за това, как да го направите.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Понякога може да се чудите дали вашето бебе взема уроци по салса в утробата ви. С безбройните си лудории и понякога постоянно движение от едната страна до друга с малкото пространство, с което разполага, той/тя неизбежно докосва или удря матката на стената (както винаги, не се притеснявайте, ако имате спокойно бебе и не усещате всичко това - няма две еднакви бебета!). Той/тя се докосва и бута с ръце и крака, с главата си или дори с гърба си, става неспокоен/неспокойна на моменти. Дайте му знак, че сте там, като погалите корема си. Ще почувства допира ви и може дори да докосне ръката ви, тъй като се развива неговото чувство за допир. Това общуване без думи ще ви помогне да се свържете още по-силно с малкото същество, което расте вътре във вас.

ВАШЕТО ТЯЛО

Знаете ли, че носите в себе си малък мечтател? Проучвания сочат, че бебетата могат да мечтаят в утробата. Изследователи са забелязали, че в някои фази на сън неродените деца преместват очите си зад клепачите си съвсем ясно, както всички ние правим. Спите ли добре? Някои бременни майки са обезпокоени от лоши сънища около този период по време на бременността си. За съжаление, това е съвсем естествено, защото грижите или проблемите ги пренасяме в съня си. Опитайте се да приемете притесненията като положителен сигнал. Кошмарите наистина показват само, че сте на път да станете добра майка. Бебето още не се е родило и вие вече се опитвате да го предпазите.

ХРАНЕНЕ

Следвайте сърцето си! Доверете се на вашите нужди! Някои жени не се хранят с желаните от тях храни, защото смятат, че бебето може да се разстрои или да му навредят, ако ядат къри, например. Не е така! Бебето не получава тази храна директно. То получава само ароматното преживяване чрез вашата околоплодна течност, Както и удоволствието, което вие изпитвате от храната, която сте яли. Така че спокойно използвайте подправките, които ви харесват - всичко, което придава вкус, е добре дошло. Единственото нещо, от което бихме ви препоръчали да се ограничите е лютия червен пипер. Лютите чушки може да раздразнят и двама ви!

СЪВЕТИ

Подуват ли ви се глезените? Ето някои бързи съвети за облекчаване на проблема. Две решения, всяко противоположно на другото. Или седнете и сложете краката си нагоре. Или излезте и вървете! Повдигането на краката спомага за облекчаване на натиска върху краката и глезените. А ходенето позволява на прасците да активират кръвообращението и да пренасят течности в други части на тялото ви. Ако обаче забележите подуване на лицето и / или ръцете си, незабавно се консултирайте с вашия лекар. Тези симптоми могат да означават прееклампсия, вид на високо кръвно налягане, често срещано при бременност.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви