MyFeed Personalized Content
Бременност
Статии
Добави в моите любими

25 гестационна седмица

Остават още две седмици от втория триместър. Може да започнете да подготвяте дома си за новият член на семейството. Усещате бебето вътре във вас на пълна степен. Прочетете повече за 25 гестационна седмица от бременността.

3минути За четене Мар. 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО ПРЕЗ 25 ГЕСТАЦИОННА СЕДМИЦА

Понякога сигурно се чудите дали вашето бебе взема уроци по салса вътре в корема ви. С безбройните си лудории и постоянно движение от едната до друга страна на малкото пространство, с което разполага, той/тя неизбежно притиска или удря стената на матката ви. Не се притеснявайте, ако имате спокойно бебе и не усещате всичко това - няма две еднакви майки и бебета! На моменти когато стане неспокойно бебето притиска или бута с ръце, крака, глава, дори с гърба си. Дайте му знак, че сте там, като погалите корема си. То ще почувства допира ви и може дори да докосне ръката ви, защото чувството му за допир вече се развива. Това общуване без думи ще ви помогне да се свържете още по-силно с малкото същество, което расте вътре във вас.

ВАШЕТО ТЯЛО ПРЕЗ 25 ГЕСТАЦИОННА СЕДМИЦА

Знаете ли, че носите в себе си малък мечтател? Проучвания сочат, че бебетата могат да мечтаят в утробата. Изследователи са установили, че съвсем ясно се вижда как в някои фази на съня неродените деца местят очите си зад клепачите, както правим всички ние. Спите ли добре? Някои бъдещи майки са обезпокоени от чести кошмари по време на бременността. За съжаление, това е съвсем естествено, защото пренасяме грижите и проблемите в сънищата си. Опитайте се да приемете тези притеснения като положителен сигнал. Кошмарите показват само, че сте на път да станете добра майка. Бебето още не се е родило и вие вече се опитвате да го предпазите.

ХРАНЕНЕ ПРЕЗ 25 ГЕСТАЦИОННА СЕДМИЦА

Следвайте сърцето си! Доверете се на вашите нужди! Някои жени се притесняват да консумират храните, които обичат, защото смятат, че може да навредят на бебето. Не е така! Бебето не получава тази храна директно. То получава само ароматното преживяване чрез вашата околоплодна течност, Както и удоволствието, което вие изпитвате от храната, която сте приемали. Така че спокойно, използвайте подправки, които ви харесват. Всичко, което придава вкус, е добре дошло. Единственото, което бихме ви препоръчали да ограничите е лютия червен пипер. Лютите чушки може да предизвикат неразположени и при двама ви!

СЪВЕТИ ЗА 25 ГЕСТАЦИОННА СЕДМИЦА

Подуват ли се глезените ви? Ето някои бързи съвети за облекчаване на проблема. Две решения, всяко противоположно на другото.  Може да седнете и да поставите краката си на високо или да излезте на вън за разходка, вървенето е много полезно! Повдигането на краката спомага за облекчаване на натиска върху краката и глезените. А ходенето позволява на прасците да активират кръвообращението и за циркулацията на течности в други части на тялото ви. Ако обаче забележите подуване на лицето и/или ръцете, незабавно се консултирайте с вашия лекар. Тези симптоми могат да означават прееклампсия - високо кръвно налягане, често срещано при бременност.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето