Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
мъж прегърща корем на бременна

Бременност: седмица 25

 

Остават още две седмици от втория триместър. Може да започнете да подготвяте дома си за новият член на семейството. Усещате бебето вътре във вас на пълна степен. Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Понякога сигурно се чудите дали вашето бебе взема уроци по салса вътре в корема ви. С безбройните си лудории и постоянно движение от едната до друга страна на малкото пространство, с което разполага, той/тя неизбежно притиска или удря стената на матката ви. Не се притеснявайте, ако имате спокойно бебе и не усещате всичко това - няма две еднакви майки и бебета! На моменти когато стане неспокойно бебето притиска или бута с ръце, крака, глава, дори с гърба си. Дайте му знак, че сте там, като погалите корема си. То ще почувства допира ви и може дори да докосне ръката ви, защото чувството му за допир вече се развива. Това общуване без думи ще ви помогне да се свържете още по-силно с малкото същество, което расте вътре във вас.

ВАШЕТО ТЯЛО

Знаете ли, че носите в себе си малък мечтател? Проучвания сочат, че бебетата могат да мечтаят в утробата. Изследователи са установили, че съвсем ясно се вижда как в някои фази на съня неродените деца местят очите си зад клепачите, както правим всички ние. Спите ли добре? Някои бъдещи майки са обезпокоени от чести кошмари по време на бременността. За съжаление, това е съвсем естествено, защото пренасяме грижите и проблемите в сънищата си. Опитайте се да приемете тези притеснения като положителен сигнал. Кошмарите показват само, че сте на път да станете добра майка. Бебето още не се е родило и вие вече се опитвате да го предпазите.

ХРАНЕНЕ

Следвайте сърцето си! Доверете се на вашите нужди! Някои жени се притесняват да консумират храните, които обичат, защото смятат, че може да навредят на бебето. Не е така! Бебето не получава тази храна директно. То получава само ароматното преживяване чрез вашата околоплодна течност, Както и удоволствието, което вие изпитвате от храната, която сте приемали. Така че спокойно, използвайте подправки, които ви харесват. Всичко, което придава вкус, е добре дошло. Единственото, което бихме ви препоръчали да ограничите е лютия червен пипер. Лютите чушки може да предизвикат неразположени и при двама ви!

СЪВЕТИ

Подуват ли се глезените ви? Ето някои бързи съвети за облекчаване на проблема. Две решения, всяко противоположно на другото.  Може да седнете и да поставите краката си на високо или да излезте на вън за разходка, вървенето е много полезно! Повдигането на краката спомага за облекчаване на натиска върху краката и глезените. А ходенето позволява на прасците да активират кръвообращението и за циркулацията на течности в други части на тялото ви. Ако обаче забележите подуване на лицето и/или ръцете, незабавно се консултирайте с вашия лекар. Тези симптоми могат да означават прееклампсия - високо кръвно налягане, често срещано при бременност.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.