MyFeed Personalized Content
Бременност
Статии
Добави в моите любими

30 гестационна седмица

Всеки ден бебето ви се развива, като се готви да навлезе във вашия свят след по-малко от 10 седмици. Колко бързо минава времето! Прочетете повече за 30 гестационна седмица.

2минути За четене Май 18, 2023

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО ПРЕЗ 30 ГЕСТАЦИОННА СЕДМИЦА

Ооо, какво беше това? Почувствах движение, което не беше като обичайния му ритник? Вашето бебе може би хълца. Това може да се случи, ако погълне прекалено голямо количество амниотична течност. Можете да почувствате това, както и да го чуете. Трябва ли да се притеснявате? В никакъв случай! По този начин бебето тренира дишането и дробовете си.

През тази седмица продължават да се оформят половите му органи. То вижда доста по-добре и реагира на звукови стимули. Ниските честоти на определена музика и гласът на баща му (както и други познати гласове) са особено добре приети и могат да предизвикат движения и увеличен сърдечен ритъм, видими при ултразвук.

ТВОЕТО ТЯЛО ПРЕЗ 30 ГЕСТАЦИОННА СЕДМИЦА

Преди няколко седмици усетихте първите движения на вашето малко съкровище. Понякога тези движения могат да бъдат доста силни, а матката ви вече е нараснала толкова много, че притиска ребрата ви и при ретниците от негова страна може да изпитвате дори и болка. Повишеният кръвен поток разхлабва ставите, сухожилията и мускулите, но не се притеснявайте, те ще възвърнат старата си форма след раждането.

ХРАНЕНЕ ПРЕЗ 30 ГЕСТАЦИОННА СЕДМИЦА

Ако работите, скоро ще дойде време да излезете в 45 дневния болничен преди раждането. Насладете се на тази почивка! Почивайте си повече, за да се подготвите за раждането. Това е чудесно време отделите повече време и да помислите за това, което консумирате. Плодовете и зеленчуците ще ви осигурят  витамин С, който ви е необходим, за да защитите клетките и вените ви. Също така подобрява усвояването на Желязото, което ще ви помогне да поддържате червените кръвни клетки в добро количество.

СЪВЕТИ ЗА 30 ГЕСТАЦИОННА СЕДМИЦА

Ако работата ви изисква да седите цял ден пред компютъра, вероятно сте се чудили повече от веднъж, дали това е добре за бебето. Монитора по никакъв начин не засяга плода или майката. Проучванията ясно показват, че няма риск от спонтанен аборт или други проблеми по време на бременност, дължащи се на времето прекарано пред компютъра.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето