Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
чиния със зеленчукова салата

Бременност: седмица 30

 

Всеки ден бебето ви се развива, като се готви да навлезе във вашия свят след по-малко от 10 седмици. Колко бързо минава времето! Прочетете повече за тази седмица.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Ооо, какво беше това? Почувствах движение, което не беше като обичайния му ритник? Вашето бебе може би хълца. Това може да се случи, ако погълне прекалено голямо количество амниотична течност. Можете да почувствате това, както и да го чуете. Трябва ли да се притеснявате? В никакъв случай! По този начин бебето тренира дишането и дробовете си.

През тази седмица продължават да се оформят половите му органи. То вижда доста по-добре и реагира на звукови стимули. Ниските честоти на определена музика и гласът на баща му (както и други познати гласове) са особено добре приети и могат да предизвикат движения и увеличен сърдечен ритъм, видими при ултразвук.

ТВОЕТО ТЯЛО

Преди няколко седмици усетихте първите движения на вашето малко съкровище. Понякога тези движения могат да бъдат доста силни, а матката ви вече е нараснала толкова много, че притиска ребрата ви и при ретниците от негова страна може да изпитвате дори и болка. Повишеният кръвен поток разхлабва ставите, сухожилията и мускулите, но не се притеснявайте, те ще възвърнат старата си форма след раждането.

ХРАНЕНЕ

Ако работите, скоро ще дойде време да излезете в 45 дневния болничен преди раждането. Насладете се на тази почивка! Почивайте си повече, за да се подготвите за раждането. Това е чудесно време отделите повече време и да помислите за това, което консумирате. Плодовете и зеленчуците ще ви осигурят  витамин С, който ви е необходим, за да защитите клетките и вените ви. Също така подобрява усвояването на Желязото, което ще ви помогне да поддържате червените кръвни клетки в добро количество.

СЪВЕТИ

Ако работата ви изисква да седите цял ден пред компютъра, вероятно сте се чудили повече от веднъж, дали това е добре за бебето. Монитора по никакъв начин не засяга плода или майката. Проучванията ясно показват, че няма риск от спонтанен аборт или други проблеми по време на бременност, дължащи се на времето прекарано пред компютъра.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.