Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 30

(0 отзиви)

Всеки ден бебето ви се развива, като се готви да навлезе в във вашия свят след по-малко от 10 седмици. Бързо ли дойде това време за вас? Всяка майка се чувства различно. Прочетете повече за тази седмица от периода на развитието.

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Ооо, какво беше това? Почувствах движение, което не беше като обичайния му ритник? Вашето бебе може би хълца. Това може да се случи, ако погълне прекалено голямо количество амниотична течност. Можете да почувствате това, както и да го чуете. Трябва ли да се притеснявате? В никакъв случай! По този начин вашето бебе тренира дишането си и дробовете си.

През тази седмица се оформят също и половите органи на вашето бебе. Сега то също вижда много добре и реагира на звукови стимули. Ниските честоти на определена музика и гласът на баща му(както и други познати гласове) са особено добре приети и могат да предизвикат движения и увеличен сърдечен ритъм, видими при ултразвук.

ТВОЕТО ТЯЛО

Преди няколко седмици усетихте първите движения на вашето малко съкровище с радост. Движенията на вашето бебе може понякога могат да бъдат по-силни: матката ви вече е нараснала толкова много, че когато натиска ребрата си с насилствено движение, може да изпитате дори и болка. Повишеният кръвен поток разхлабва ставите, сухожилията и мускулите (не се притеснявайте, те ще приемат старата си форма след раждането!).

ХРАНЕНЕ

Ако работите, скоро ще дойде време да излезете в 45 дневния болничен преди раждането. Насладете се на тази почивка! Почивайте си повече и се подготвите за раждането. Това е чудесно време отделите повече време и да помислите върху това, което ядете. Плодовете и зеленчуците ще ви дадат витамин С, който ви е необходим, за да защитите клетките и вените ви. Също така подобрява усвояването на желязо, което ще ви помогне да поддържате червените кръвни клетки в добро състояние.

СЪВЕТИ

Ако работата ви изисква да седите цял ден пред компютъра, вероятно сте се чудили повече от веднъж, дали това е безопасно за развитието на вашето бебе.  Компютърните екрани по никакъв начин не засягат плода или майката. Проучванията ясно показват, че няма риск от спонтанен аборт или други проблеми по време на бременност, дължащи се на времето прекарано пред екрана.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви