Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X
съвети за ходене по нужда на бебето

Ходенето по нужда

 

Прочетете нашите съвети за това как да приучите бебето да ходи по нужда

четвъртък, април 12, 2018

Ходенето по нужда не е лесна задача за бебето. Подобно на вървенето и спането, ходенето по нужда не е само въпрос на приучаване, а физиологичен рефлекс, тъй като е свързано с контролиране на пръстеновидните мускули на сфинктера.

 

Лекарите твърдят, че тази способност се усвоява на 18-месечната възраст. Ако детето Ви вече е приучено на гърне, то това е само въпрос на късмет и нищо друго. Няма смисъл да притискате детето. Просто му помагайте спокойно да премине през този период, като опитвате някои похвати, препоръчвани от по-опитни майки:

 

  •  Обяснете на Вашето дете, че да остава чисто е част от израстването. Смяната на пелената с чифт хубави гащички или боксерки може да го убеди.
  •  Няма смисъл да го слагате на гърнето веднага щом усетите леко напрежение у мъничето Ви. Дори и да не е имало никакво намерение да ходи по нужда, от страх може малко да се подмокри преди да стигне до   гърнето.
  •  Изберете обикновено гърне, което няма да бъде обърквано с играчка. Вашето дете трябва да бъде успокоявано и окуражавано и не бива да изпитва никакво напрежение, ако не може да свърши работа. Ако оставите   детето на  гърнето за повече от десет минути, то ще го приеме за наказание.
  •  За да помогнете на детето да разбере какво се иска от него, спрете да редувате дни с и дни без пелени.
  •  Лятото е чудесно време да оставите бебето да се скита наоколо по голо дупе и това ще му помогне да разбере какво е да си сух и мокър. Избягвайте да сравнявате  Вашето дете с другите – всяко се развива със собствено темпо.

 

Можем да Ви дадем какви ли не съвети за това как да приучите бебето да ходи по нужда, но помнете, че само с търпение, разбиране и насърчаване Вашето бебе ще премине успешно през този период.

 

Прочетете повече

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • benefit 1Научете повече за храненето на детето
  • оранжев настолен звънец изображениеИзпробвайте практически апликации
  • център на обслужване оранжево логоПолучете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.