Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Ходенето по нужда

 

Прочетете нашите съвети за това как да приучите бебето да ходи по нужда

четвъртък, април 12, 2018

Ходенето по нужда не е лесна задача за бебето. Подобно на вървенето и спането, ходенето по нужда не е само въпрос на приучаване, а физиологичен рефлекс, тъй като е свързано с контролиране на пръстеновидните мускули на сфинктера.

 

Лекарите твърдят, че тази способност се усвоява на 18-месечната възраст. Ако детето Ви вече е приучено на гърне, то това е само въпрос на късмет и нищо друго. Няма смисъл да притискате детето. Просто му помагайте спокойно да премине през този период, като опитвате някои похвати, препоръчвани от по-опитни майки:

 

• Обяснете на Вашето дете, че да остава чисто е част от израстването. Смяната на пелената с чифт хубави гащички или боксерки може да го убеди.

 

• Няма смисъл да го слагате на гърнето веднага щом усетите леко напрежение у мъничето Ви. Дори и да не е имало никакво намерение да ходи по нужда, от страх може малко да се подмокри преди да стигне до гърнето.

 

• Изберете обикновено гърне, което няма да бъде обърквано с играчка. Вашето дете трябва да бъде успокоявано и окуражавано и не бива да изпитва никакво напрежение, ако не може да свърши работа. Ако оставите детето на гърнето за повече от десет минути, то ще го приеме за наказание.

 

• За да помогнете на детето да разбере какво се иска от него, спрете да редувате дни с и дни без пелени.

 

• Лятото е чудесно време да оставите бебето да се скита наоколо по голо дупе и това ще му помогне да разбере какво е да си сух и мокър. Избягвайте да сравнявате Вашето дете с другите – всяко се развива със собствено темпо.

 

Можем да Ви дадем какви ли не съвети за това как да приучите бебето да ходи по нужда, но помнете, че само с търпение, разбиране и насърчаване Вашето бебе ще премине успешно през този период.

 

Прочетете повече

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.