Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Бременност: седмица 21

(0 отзиви)

Въпреки че бебето сега тежи около 400 гр, вашето малко съкровище все още има достатъчно място в корема. И обича да го използва, когато не спи! Прочетете повече за тази седмиц

четвъртък, март 29, 2018

РАЗВИТИЕ НА БЕБЕТО

Сетивата на бебето ви вкус и мирис продължават да се развиват тази седмица. И въпреки че не е нужно да се възползва от тях на този етап, вие извършвате това вместо тях! Те се стимулират все така леко от околоплодна течност. Тя носи ароматните молекули от храната, която ядете, и миризмата на околната среда! По този начин, при раждането бебето ви вече ще бъде привлечено от миризмата на кожата, млякото, сладкия вкус (защото околоплодна течност е сладка) и ще се запознае по-късно с храни, които консумирате редовно в края на бременността. Скоро мозъкът му ще бъде достатъчно зрял, за да запомни тези сетивни преживявания. Например, ако обичате средиземноморска храна с чесън или подправки, може да въведете вашето бебе във вашата хранителна култура. ВАШЕТО ТЯЛО

Представили ли сте си, че яката около врата ви ще я усещате твърде стегнато? Е, "дебел врат" е нормална по време на бременност. Това е така, защото щитовидната жлеза набъбва заедно с корема и гърдите. Това понякога може да означава, че не може да закопчаете горното копче на блуза си. Но при толкова много неща по време на бременност, това също варира от една жена на друга. И ще свърши в недалечното бъдеще. Около 18 седмици, за да бъдем точни!

ХРАНЕНЕ

Вашето благополучие може да изисква ограничаване на някои храни, които ядете. Чувствате ли някаква тежест в краката? Ако е лято, или ако вашият апартамент или офис е силно затоплен, то може да допринесе за лошото движение във вените ви. Започнете като пиете много вода (1,5 до 2 литра на ден). Опитайте се да ходите всеки ден пеша по маршрут с лек наклон, по половин час, за да поддържате мускулния тонус в краката си.

Също така, опитайте когато спите да поставяте краката си от лявата страна, за да облекчите натиска на бебето, което лежи и да компресирате по-големите ви кръвоносни съдове. Можете също да опитате пръскане на студена вода на задната част на краката си от глезена до коляното, когато сте в банята. Не е много приятно, но доста ефективно!

СЪВЕТИ

Забавено ли е храносмилането ви? Неприятна и доста честа нежелана реакция от бременността, хормоналните промени правят горната част на стомаха мързелив. Това прави по-лесно от обикновено стомашната киселина да влезе в хранопровода и това причинява неприятното усещане, което изпитвате. Колкото по-голямо е детето, толкова повече натиска стомаха и увеличава този ефект!

Промяна в хранителните навици често може да бъде полезна: включете пет малки хранения на ден вместо три големи. Уверете се, че дъвчете правилно. Друг трик, ако страдате от лошо храносмилане през нощта, е да подпрете главата си удобно. Тогава киселината не може да се издигне толкова лесно.

Прочетете повече

Изберете конкретна седмица

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви