Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този MPI List
X
Sledvashtite stupki na zakhranvaneto

Следващите стъпки в захранването на бебето

Следващите стъпки в захранването на бебето

След като сте въвели някои от вкусовете и текстурите, можете да започнете да обогатявате менюто му с разнообразни здравословни идеи за допълване на захранването на бебето. 

назад
  • Оставете бебето да определя темпото. Всяко дете е различно и сами ще видите кое работи най-добре за Вашия малък изследовател. 
  • Опитайте да обогатите вкуса му с възможно най-много и различни вкусове и текстури. 
  • Приготвяйте едни и същи съставки по различен начин, за да проверите как се приемат най-добре. 
  • Бебета копират поведението Ви, затова бъдете добър пример за подражание и слагайте бебето заедно с Вас на семейната маса. Като гледа как се храните ще предизвикате любопитството му и ще го насърчите да се опита да прави същото като Вас. 
  • Бъдете нащрек за проява на алергии. Алергени се съдържат в следните храни: целина, зърнени храни с глутен, краве мляко, морски дарове, яйца, риба, ядки, лупина, сусам, соя и сулфити. Вижте тук какво е важно да знаете относно бебешките алергии и непоносимости към храни. 
  • Разнообразието е ключът. Фокусирайте се върху основните хранителни групи: млечни продукти (пълномаслени и пастьоризирани); продукти, богати на нишесте (ориз, паста, картофи); храни, богати на протеин (месо, риба, яйца и варива; също така и ядки - натрошени, смлени или под формата на масло); плодове и зеленчуци (пресни, замразени или от консерва, но без добавена захар). 
  • Не се отказвайте! Може да се наложи да предлагате на бебето един тип храна до 8 пъти преди то да я приеме. 
  • Опитайте се да избягвате храни с твърде много сол и захар, такива с високо съдържание на наситени мазнини, нискомаслени продукти, сурови морски дарове, акула, риба меч и марлин (високо съдържание на живак), цели ядки (поради риска от задавяне), мед (може да съдържа бактерии). 
  • Предлагайте му вода с всяко хранене. Не забравяте, че кърмата или млякото за кърмачета и водата са единствените течности, от които има нужда Вашето бебе на тази възраст. 
Търсене

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.