MyFeed Personalized Content
0-6 месеца
Програма за хранене
Добави в моите любими

5 основни позиции по коремче

Активността на бебето е от значение за неговото здраве не само към настоящия момент, но и за в бъдеще. Времето по коремче, прекарано в упражнения, има основна роля за това. То подпомага развитието на важни мускули и двигателни умения, които ще бъдат необходими, когато бебето порасне и започне да се учи как да пълзи и да се преобръща. В допълнение, това е повече от прекрасен начин да прекарате време със своето мъниче!

3минути За четене Февр. 13, 2023

Поставянето на бебето по коремче е чудесна активност за през деня и можете да започнете да я практикувате още от момента, в който се приберете от родилното. Няма строго разписани правила какво можете и не можете да правите, стига бебето да е щастливо в игрите. В случай че стане раздразнително или вече не се наслаждава на заниманията, не е необходимо да го насилвате. 

Запомнете – никога не оставяйте бебето без надзор, докато е поставено по коремче! 
Ето как да направите времето, прекарано по коремче, по-забавно и за двама Ви.

5 позиции за забавно време по коремче

1. Коремче-в-коремче 

Докато лежите по гръб, било то на пода или на леглото, поставете бебето върху корема или гърдите си, докато го държите здраво. Така ще се насладите на едно по-гушкащо се изживяване и време по коремче. 

5 позиции за забавно време по коремче

2. Очи-в-очи 

Поставете бебето си на пода – върху постелка за игра, чисто одеяло или кърпа, след което легнете, за да сте на неговото ниво, с което да насърчите очния контакт. Ако смятате, че има нужда от допълнителна подкрепа, поставете навито на руло одеяло или кърпа под гърдите и ръцете му.

5 позиции за забавно време по коремче

3. Коремче-в-скут 

Поставете бебето по корем в скута си, като не забравяте да държите ръка на гърба или дупето му, за да го придържате стабилно. Чудесна идея да прекарате времето по коремче и полезен метод за успокояване или оригване. 

5 позиции за забавно време по коремче

4. Супер бебе 

Отпразнувайте какъв мини герой е Вашето бебе! Докато стоите изправени, сложете едната си ръка под гърдите и коремчето на бебето, а другата – между крачетата му. Поддържайте неговата глава през цялото време и нека коремчето му е обърнато в посока надолу, в непосредствена близост до Вашето тяло. 

5 позиции за забавно време по коремче

5. Време за преобличане 

Винаги когато преобличате бебето си, се опитайте да го поставите по корем за няколко минути. Разбира се, никога не бива да го оставяте само на масата за повиване. 

Източници: