MyFeed Personalized Content
12 - 36 mесеца
Статии
Добави в моите любими

Справяне със стомашни проблеми при бебетата

Болезнените стомашни проблеми при малкото дете, като диария и запек, са ужасни както за родителите, така и за детето. Ето списък с нещата, които можете да опитате, за да успокоите разстроеното стомахче на малкото дете.  

2минути За четене Май 10, 2024

Внимателно наблюдавайте консистенцията на изпражненията на Вашето бебе. Ако забележите често воднисти изпражнения, това може да бъде индикация за диария и е препоръчително да вземете необходимите мерки или да се консултирате с Вашия лекар.

Поддържайте добра лична хигиена

За да предотвратите разпространението на инфекции, е важно да миете ръцете на детето и Вашите по-често и да спазвате добра лична хигиена.  

Достатъчно течности при диария

При диария е важно да осигурите на бебето да пие достатъчно течности след всяко изхождане. Препоръчителното количество е около 100-200 мл.

Избягвайте безалкохолните напитки

Не предлагайте на бебето безалкохолни напитки, особено тези с изкуствени подсладители и консерванти, които не са препоръчителни за деца под 3 години.

Обърнете внимание на цвета и миризмата на изпражненията

Следете за изпражнения с тъмен цвят и силен мирис, което може да бъде индикация за обезводняване. Не се колебайте да поискате съвет от Вашия лекар относно подходящите напитки при обезводняване.

Подпомогнете храносмилателната система

Подсигурете на бебето си достатъчно плодове и зеленчуци в менюто му и го поддържайте във физическа активност, за да подпомогнете раздвижването на червата.

Нежен масаж на коремчето

Нежен масаж на коремчето на бебето, след топла отпускаща баня, с движения по посока на часовниковата стрелка, може да помогне за подпомагане на пречистването на червата.

Избягвайте самолечение

Избягвайте да давате на бебето лекарства за запек без лекарско предписание и се консултирайте с лекаря си, ако имате въпроси или притеснения относно здравословното му състояние.

Със следването на тези съвети и насоки можете да помогнете на Вашето бебе да се справи по-лесно със стомашните проблеми и да се върне бързо към нормалното си ежедневни и спокойни игри. 

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето

Search icon

Все още ли не намирате това което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене.