MyFeed Personalized Content
От раждането
Статии
Добави в моите любими

Кърмата, кравето мляко и OPTIPRO® протеинът

Изразявайки своята подкрепа за кърменето, Nestlé работи активно върху проучване на ползите от незаменимото майчино мляко.

2минути За четене Окт. 12, 2022

Изразявайки своята подкрепа за кърменето, Nestlé работи активно върху проучване на ползите от незаменимото майчино мляко. Научно е доказано, че съставът на кърмата се променя в зависимост от възрастта на бебето, а наред с това изменения търпи и количеството на протеина. Той е един от най-важните елементи, който определя здравословното развитие и растеж на детето. В кърмата се съдържат и пробиотични бактерии, които са от първостепенна необходимост за имунната система. Важно е не само количеството, а и качеството на приемания протеин.

Най-добрият заместител на майчината кърма

Кърмата е пригодена да задоволява оптимално нуждите на бебето, но когато продължителното кърмене е невъзможно, учените се заемат с нелеката задача да открият най-добрия заместител на майчината кърма. В резултат на 50 години научен труд Nestlé създава своя уникален протеин OPTIPRO® - патентована технология за обработка на протеина на кравето мляко и превръщането му в по-близък до този в кърмата.

Дори и след навършване на 12 месеца бебето все още не е готово да се храни с „мляко за възрастни“. Кравето мляко съдържа високо количество протеин, което би могло да претовари все още неразвитата отделителна система, както и да доведе до наднормено тегло в по-късна възраст. Кравето мляко има различно съдържание на витамини и минерали, вследствие на което може да се получи излишък или недостиг на определени елементи, като например желязото. Кравето мляко съдържа бета-лактоглобулин, който действа като мощен алерген.

За оптимално развитие

Технологията OPTIPRO®, доближава аминокиселинния състав на протеина към този на майчината кърма. Nestlé NAN 3 и Nestlé NAN 4 с OPTIPRO® съдържат оптимизиран протеин за оптимално развитие на малкото дете. Протеините действат в краткосрочен и дългосрочен план на здравето и развитието на малкото дете. Те са основен градивен елемент на тялото, имат отношение към растежа и оптималното наддаване на малкото дете, имунитета, храносмилането, метаболитното програмиране, и не на последно място, към превенцията на алергиите.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето