MyFeed Personalized Content
От раждането
Статии
Добави в моите любими

Не забравяйте, че за кърменето ви е нужна подкрепата на близките и приятелите ви.

Изборът да кърмите е едно от най-важните решения, които можете да вземете по отношение на здравето на вашето бебе. Това е ангажимент, който започва, когато бебето ви се роди и в идеалния случай може да продължи поне шест месеца или повече. Проучвания са установили, че жените са по-склонни да започнат и да продължат кърменето, ако получат подкрепа от хората около тях. Може да се нуждаете от "екип за подпомагане". Този екип може да включва всеки, който е близо до вас: партньора ви, семейство, приятели, както и вашия лекар.

3минути За четене Апр. 22, 2024

Много хора в живота ви може да искат да ви подкрепят през този вълнуващ етап, но може да не знаят най-добрия начин по който да го направят. Споделете това, от което се нуждаете (и кога!), ще им помогнете.

Ето няколко съвета, с които ще можете да насочите хората, които искат да ви помогнат. Тъй като всеки човек е уникален, не се колебайте да използвате и ваши идеи, различни от изброените.

 • Учете се заедно: Насърчете хората, около вас, които искат да ви помогнат, да се информират за кърменето. Колкото повече знаят, толкова повече можете да обсъждате процеса заедно.
 • Разговаряйте помежду си: комуникацията е ключова. Говорете за това как се чувствате и оставете хората около вас да разберат как могат да ви помогнат. Докато действителният акт на кърмене може да се случи само между вас и вашето бебе, цялостните ви емоции, ще са по-положителни, ако сте готови да позволите на другите да ви помогнат.
 • Подкрепете се взаимно: Добротата, търпението и насърчаването ще продължат дълго, без значение кой е този, който ви подкрепя. Вие и хората около вас трябва да се гордеете с решението си да кърмите. Така че не забравяйте да се подкрепяте един друг, когато говорите с хората за вашето решение да кърмите. Подкрепата също така може да ви помогне да продължите възможно най-дълго. Вашият партньор може да ви помогне да ядете правилно и да не оставате жадни, тъй като това ще помогне за производството на достатъчно мляко.
 • Поискайте помощ за домакинската работа: Не се страхувайте да помолите партньора или хората около вас за помощ. Да помогнат в домакинските задължения, да изпълняват поръчки или да приготвят здравословна храна, за да можете да храните бебето си на спокойствие или да си починете.
 • Ако имате партньор, помолете го да се присъедини към вас, когато кърмите: Кърменето може да бъде спокойно и отмарящо време за вас, за вашият партньор и за вашето бебе. То би могло да направи връзката ви още по-силна. Има много начини, по които вашият партньор може да помогне, въпреки че вие ​​сте тази, която кърми. Например, когато вие и вашето бебе все още учите как да кърмите, партньорът ви може да ви помогне да разчете признаците на глад на бебето, както и това дали се е нахранило. Той може също да смени пелените на бебето. И тъй като е много важно да поемате достатъчно течности, когато кърмите, вашият партньор може да поеме задачата да ви донесе чаша вода, докато бебето ви суче.
 • За бебетата е важно да получават оптималното от кърменето, но и емоционалната част от този процес е съществена. Ролята на партньорът също е ключова. Той ще прегръща, играе и прекарва колкото е възможно повече време с новороденото, което ще подпомага за неговото развитие.
 • Накрая, не забравяйте, че ваш "партньор" може да бъде всеки доверен, надежден приятел или член на семейството, който е готов да подкрепи вашето желание да кърмите бебето възможно най-дълго.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето