MyFeed Personalized Content
От раждането
Статии
Добави в моите любими

Нестле въвежда нови опаковки на растителна основа при млеката за кърмачета

NAN е първата глобална марка за детски хранителни продукти с лъжици и капачета на растителна основа.

3минути За четене Окт. 12, 2022

Нестле започва използването на възобновяеми ресурси, като захарна тръстика, за производството на капачките и лъжичките в NAN серията. Новите опаковки, в които над 2/3 от пластмасата е на растителна основа, вече се предлагат на пазара. Компанията се стреми да създава не само по-вкусни и здравословни продукти, но те да бъдат по-щадящи за природата. Обикновената пластмаса е безопасна и надеждна за съхранение на продуктите, но тя най-често се произвежда от изкопаеми горива - ресурс, който е невъзобновяем и отнема хиляди години, за да се възстанови.

„През първите 1000 дни от живота на детето родителите разчитат на нас за подкрепа. Това е важен период, в който се поставят основите на здравословното развитие. Нестле не спира да търси нови решения, с които да осигури най-добрата храна за деца. И изработва нови, първи по рода си опаковки, които са безопасни за децата и планетата ни. Горди сме, че сме първата глобална марка за детски хранителни продукти, която дава решения в екологична посока, като използва възобновяеми източници“, казва д-р Ивелина Герова, мениджър Медицинска комуникация Югоизточен пазар Нестле Детско хранене.

Дългосрочната мисия на Нестле e да увеличи използването на възобновяеми източници, без да прави компромис с качеството или безопасността на продуктите. Капачетата и лъжичките са изработени съответно от 66% и 95% пластмаса от захарна тръстика и осигуряват същото високо качество на съхранение. Пластмасовите елементи, както и кутията, са напълно рециклируеми. Това е най-новата стъпка на компанията в посока грижа за околната среда и бъдещите поколения. 

„Всяко семейство иска детето им да расте здраво и щастливо, а здравословното хранене е само едно парченце в този пъзел. Бъдещето на децата ни зависи от бъдещето на планетата ни“, казва д-р Герова. „С новите подобрения на опаковките ни, можем да помогнем в изграждането на здравословно бъдеще за следващите поколения.“

Вече 150 години качеството и сигурността на продуктите и опаковките са част от мисията на Нестле. Амбицията на компанията за 2030 г. е за нулево въздействие върху околната среда, като водните ресурси са една от другите приоритетни области.

За процеса

Нестле работи с доказани подизпълнители и доставчици, използвайки най-добрите практики при обработването на захарната тръстика. Опаковката е изработена от пластмасова смола, произведена от етанол, който идва от захарта, която не може да се консумира. В рамките на този процес, при превръщането на захарната тръстика в растителна смола, нищо не се губи. Остатъчната биомаса се използва като биогориво за задвижване на производствения процес, а богатата на хранителни вещества течност, страничен продукт от производството на етанол, се използва като естествен тор за посевите. Растителната пластмаса е също толкова здрава и поддържа същата цялост и рециклируемост като традиционната пластмаса, използвана досега.
 

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето