MyFeed Personalized Content
8-12 месеца
Статии
Добави в моите любими

Сънят на 9-месечно бебе – кога бебетата започват да спят през цялата нощ?

Знаете ли, че…? Около три от четири бебета на 9-месечна възраст спят през нощта. 

2минути За четене Юни 27, 2024

Добрият нощен сън е от съществено значение за здравословното развитие на бебето, а също така е важно за времето за почивка, необходимо на родителите. Макар че много бебета на възраст между 8 и 10 месеца спят през цялата нощ, не е необичайно те да се събуждат в различни моменти от нощта. Изследванията показват, че тези събуждания вероятно не са свързани с това дали бебето е кърмено, или хранено с млечна формула. Важно е да запомните, че нощното събуждане на тази възраст навярно не се дължи на глад и може да има други фактори, които трябва да бъдат вземани предвид. 

Без екрани за сладък сън 

Проучванията показват, че децата, които гледат телевизия преди лягане, е по-вероятно да имат повече проблеми със съня. Нередовният сън, непостоянният график за дрямка и липсата на достатъчно количество сън могат да бъдат резултат от престоя пред екрана преди лягане. Колкото повече часове се гледа телевизия, толкова по-голям е броят на регистрираните проблеми със съня, така че е добре да премахнете всички екрани от стаята на своето мъниче.   

След като освободите стаята на бебето от екрани, опитайте се да спазвате редовен режим за лягане, доколкото това е възможно. За повече идеи как да дадете на бебето си най-добрия шанс за добра нощна почивка, прочетете Силата на съня. 

 

Източници:  

https://sleepfoundation.org/sleep-topics/children-and-sleep/page/0/1  

(Accessed December 21 2017)  

Brown A, Harries V. Infant sleep and night feeding patterns during later infancy: association with breastfeeding frequency, daytime complementary food intake, and infant weight. Breastfeed Med 2015; 10(5):246-52.  

Nevarez MD, Rifas-Shiman SL, Kleinmann KP et al. Associations of early life risk factors with infant sleep duration. Acad Pediatr 2010; 10(3):187-93.  

Thompson DA, Christakis DA. The association between television viewing and irregular sleep schedules among children less than 3 years of age. Pediatrics 2005; 116(4): 851-6.  

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето

Search icon

Все още ли не намирате това което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене.