MyFeed Personalized Content
Бременност
Статии
Добави в моите любими

Необходими стъпки при обезопасяване за бебе в дома Ви

Добре е преди появата на бебето да обезопасите дома си. Вижте нашите идеи и съвети за обезопасяване на дома, включително предпазители за шкафове, контакти, врати и остри ръбове, за да миниминизирате риска от инциденти вкъщи.

3минути За четене Май 10, 2024

Преди появата на бебето или докато те са още много малки е от съществено значение да обезопасите своя дом. Когато малкото ви чудо започне да бъде по-активно и проявява интерес към всичко у дома безопасността му става приоритет. Вместо да му спирате желанието за изследване на новия свят, по-добре го направете по-безопасно, осигурявайки му сигурно място за забавления.

Безопасност на детето вкъщи

За да бъде безопасно обикалянето на бебето се погрижете за подходящата защита на ръбовете на мебелите. Добре е също така да се погрижите за защитата на контактите със специални капачки, обикновено децата вкарват в тях различни предмети. Също така премахнете растения, които могат да бъдат опасни за здравето на бебето. Ако имате камина не забравяйте да поставите защитена решетка или друг ограничител.

Обезопасяване на стълбище

Децата много обичат да се качват по стълбите, дори ако още не умеят да ходят. Важно е да се помисли за специална защита срещу падане, като се поставят прегради, така вашият малчуган няма да може да стигне стълбите.

Защита на врати и прозорци

Поставете предпазни щипки на врати, за да предпазите пръстите от прищипване, и заключете прозорците, за да избегнете нещастни инциденти.

Защита от електрически устройства и кабели

Скрийте всички електрически кабели или гарантирайте, че бебето не може да ги достигне, за да предизвика спъване или падане на уреди върху тях или близо до тях, които могат да причинат удар и голям стрес за детето. Уверете се, че телевизорът е безопасно закрепен към стената, като предпазите детето от възможни опасности.

Стабилизиране на мебели

Погрижете се за мебелите, които могат да бъдат плъзгани или лесно премествани с бутане. Това ще подсигури допълнително безопасността на Вашето бебе при откриване на нови маршрути за обикаляне в дома Ви. Използвайте гумени накрайници или стопери, които се слагат към мебелите като столове, маси и бюра.

Обезопасяване в автомобил

Поставете детско столче, което да е със защитни колани за детето и да не се мести при движение на автомобила. Погрижете се да не стига дръжките на вратите и прозорците като включите и детски контрол на задните врати. Не оставяйте детето без надзор при пътуване.

Домашно наблюдение

Можете да монтирате система за домашно наблюдение на Вашето мъниче, за да го наблюдавате докато си отдъхвате и то си играе спокойно под видеонаблюдение.

Винаги имайте на разположение контакти на медицински лица при нужда от съдействие за не толкова сериозни и съдействие при по-сериозни проблеми в домашни условия или на открито.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето