MyFeed Personalized Content
0 - 36 mесеца
Статии
Добави в моите любими

Как да избегнем инцидентите у дома?

Спазването на основните правила за безопасност е само въпрос на интелигентно планиране. Списъкът от потенциални опасности за Вашето бебе е безкраен, но за щастие битовите злополуки почти винаги могат да бъдат предотвратени!

3минути За четене Апр. 29, 2024

Спазването на основните правила за безопасност е само въпрос на интелигентно планиране. Списъкът от потенциални опасности за Вашето бебе е безкраен, но за щастие битовите злополуки почти винаги могат да бъдат предотвратени!

 

Вашето бебе е изследовател


Всеки ден ще му е приятно да се отправя на откривателско пътешествие из дома – а рисковете от инциденти дебнат навсякъде. Ще използва ръце, уста и какви ли още не възможни средства, за да опознае света около себе си.

Поставете се на височината на вашето дете и ще разберете. Стълбите се превръщат в планина, навсякъде са оставени изкушаващи за него предмети. Ясно е, че вашият дом може бързо да стане опасен за едно малко дете.

 

За да избегнете евентуални инциденти е добре да вземете следните предпазни мерки:

 •  Например обяснете на вашето дете защо не трябва да докосва ютията или вратата на фурната.
 •  Никога не оставяйте бебето си само, било то във ваната, на масата, на стол, в кола или в стая където прозорецът е отворен.
 •  Кухнята също е опасно място. Близо една четвърт от домашните злополуки се случват в нея. За да избегнете задушавания, отравяне или поглъщане на токсични субстанции,поставете всички опасни предмети (пластмасови пликове, домакински продукти, ножове, лекарства) на място, което вашето бебе няма да може да достигне.
 •  Когато готвите не забравяйте да поставите тиганите или тенджерите така, че дръжките им да са недостижими за детето (да са насочени към вътрешната страна).
 •  Що се отнася до леглото - изберете го в съответствие с изискванията за безопасност (EC). Излишно е да слагате вътре много играчки (една или две са предостатъчни), както и да добавяте възглавници и одеяла.
 •  Не оставяйте на достъпни за детето места малки предмети, които то може да погълне.
 •  Добре ще е ако поставите предпазители на всички ъгли на мебели, където вашето дете би могло да се нарани.
 •  Ако имате двор, не оставяйте градинските инструменти навън.
 •  Ако имате басейн, не оставяйте детето си без надзор.

 

Наранявания - какво да правим? 

Повечето леки наранявания (леко порязване, опарване или падане) могат да бъдат лекувани в домашни условия. Малко дезинфектант или успокояващ крем, голяма целувка ... и всичко е наред!

Ако обаче става въпрос за по-тежки наранявания, т.е. дълбоки рани, по-обширни изгаряния, ако детето е паднало на главата си и в следствие от това има необичайно поведение, като загуба на съзнание или повръщане, веднага повикайте бърза помощ или го откарайте до най близката болница.

Ако детето ви е погълнало токсични вещества, лекарства или малък предмет в никакъв случай не му давайте да пие течности веднага след това и не се опитвайте да го накарате насилствено да повърне.

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето