MyFeed Personalized Content
От раждането
Статии
Добави в моите любими

Каква е връзката между доброто храносмилане и имунитета на детето?

Балансираното меню осигурява нужните за оптималния растеж хранителни вещества на малкото дете и е предпоставка за правилно храносмилане.

2минути За четене Апр. 29, 2024

Най-важната задача за всеки родител е отглеждането на здраво и щастливо дете. През последните години широко се коментира връзката между здравото стомахче и общото състояние на организма. Балансираното меню осигурява нужните за оптималния растеж хранителни вещества на малкото дете и е предпоставка за правилно храносмилане. Пълноценното усвояване на хранителните вещества обуславя изграждането на силна имунна система.

Стратегическата опора на имунитета

Чревната микрофлора е стратегическата опора на имунитета, тъй като изпълнява защитни функции. Храносмилателната система на новородените е все още незряла. През първите 12 до 18 месеца храносмилателният тракт на бебето съзрява и става способен да се справи с всички видове храни. В него започват да се “заселват” микроорганизми, които помагат да се регулира рН, пазят от свръхрастеж на нежелани бактерии, помагат в разпределението на хранителните частици.

Пробиотици

Такива микроорганизми са пробиотиците. Те са полезните бактерии, които стоят в основата на добрия имунитет, тъй като учат организма на детето да разграничава „полезните“ от „вредните“ бактерии, като реагира само на истински опасности от околната среда. За бебетата това е повече от важно, защото ако тялото им започне да създава защити срещу безвредни микроорганизми, това може да доведе до развитието на алергии или автоимунни заболявания.

 

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето