Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Не забравяйте, че за кърменето ви е нужна подкрепата на близките и приятелите ви.

 

Изборът да кърмите е едно от най-важните решения, които можете да вземете по отношение на здравето на вашето бебе. Това е ангажимент, който започва, когато бебето ви се роди и в идеалния случай може да продължи поне шест месеца или повече. Проучвания са установили, че жените са по-склонни да започнат и да продължат кърменето, ако получат подкрепа от хората около тях. Може да се нуждаете от "екип за подпомагане". Този екип може да включва всеки, който е близо до вас: партньора ви, семейство, приятели, както и вашия лекар.

четвъртък, декември 06, 2018

Много хора в живота ви може да искат да ви подкрепят през този вълнуващ етап, но може да не знаят най-добрия начин по който да го направят. Споделете това, от което се нуждаете (и кога!), ще им помогнете.

Ето няколко съвета, с които ще можете да насочите хората, които искат да ви помогнат. Тъй като всеки човек е уникален, не се колебайте да използвате и ваши идеи, различни от изброените.

1.Учете се заедно: Насърчете хората, около вас, които искат да ви помогнат, да се информират за кърменето. Колкото повече знаят, толкова повече можете да обсъждате процеса заедно.

2. Разговаряйте помежду си: комуникацията е ключова. Говорете за това как се чувствате и оставете хората около вас да разберат как могат да ви помогнат. Докато действителният акт на кърмене може да се случи само между вас и вашето бебе, цялостните ви емоции, ще са по-положителни, ако сте готови да позволите на другите да ви помогнат.

3. Подкрепете се взаимно: Добротата, търпението и насърчаването ще продължат дълго, без значение кой е този, който ви подкрепя. Вие и хората около вас трябва да се гордеете с решението си да кърмите. Така че не забравяйте да се подкрепяте един друг, когато говорите с хората за вашето решение да кърмите. Подкрепата също така може да ви помогне да продължите възможно най-дълго. Вашият партньор може да ви помогне да ядете правилно и да не оставате жадни, тъй като това ще помогне за производството на достатъчно мляко.

4. Поискайте помощ за домакинската работа: Не се страхувайте да помолите партньора или хората около вас за помощ. Да помогнат в домакинските задължения, да изпълняват поръчки или да приготвят здравословна храна, за да можете да храните бебето си на спокойствие или да си починете.

5. Ако имате партньор, помолете го да се присъедини към вас, когато кърмите: Кърменето може да бъде спокойно и отмарящо време за вас, за вашият партньор и за вашето бебе. То би могло да направи връзката ви още по-силна. Има много начини, по които вашият партньор може да помогне, въпреки че вие ​​сте тази, която кърми.

Например, когато вие и вашето бебе все още учите как да кърмите, партньорът ви може да ви помогне да разчете признаците на глад на бебето, както и това дали се е нахранило. Той може също да смени пелените на бебето.

И тъй като е много важно да поемате достатъчно течности, когато кърмите, вашият партньор може да поеме задачата да ви донесе чаша вода, докато бебето ви суче.

6. За бебетата е важно да получават оптималното от кърменето, но и емоционалната част от този процес е съществена. Ролята на партньорът също е ключова. Той ще прегръща, играе и прекарва колкото е възможно повече време с новороденото, което ще подпомага за неговото развитие.

7. Накрая, не забравяйте, че ваш "партньор" може да бъде всеки доверен, надежден приятел или член на семейството, който е готов да подкрепи вашето желание да кърмите бебето възможно най-дълго.

Прочетете повече

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Все още ли не намирате това,
което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене, ние винаги имаме нещо ново за теб.