MyFeed Personalized Content
От раждането
Статии
Добави в моите любими

HMO (олигозахариди в майчината кърма) - уникалните компоненти на майчиното мляко

Майчиното мляко е наистина специално! Учените изследват състава на кърмата от десетилетия и тя постепенно разкрива уникалните си тайни.

2минути За четене Авг. 27, 2018

Отмятате дните в календара и очаквате с нарастващо нетърпение появатa на новия член на семейството. Най-накрая ще се появи малкият човек, който расте във вас през всичките тези месеци! Като млад родител инстинктивно ще направите всичко, за да защитите рожбата си. Без съмнение, кърменето е най-добрата храна за здравето и развитието на бебето.

   Не забравяйте, че ексклузивното кърмене поне до шестия месец, несъмнено е най-доброто, което можете да дадете на вашето бебе. По този начин ще му осигурите точното количество енергия и хранителни вещества, необходими за оптималния растеж и развитие. Доказано е, че кърмените деца по-рядко страдат от различни инфекциозни заболявания и алергии. И това не е всичко, защото ползите от кърменето не свършват само в детството! Оказва се, че децата, които са били кърмени през първите месеци от живота си години по-късно като възрастни по-рядко страдат от затлъстяване, диабет, сърдечни заболявания или хипертония. Не е ли чудо, че като майка можете да повлияете на здравето на своето дете не само сега, но и в бъдеще?

Олигозахариди в майчината кърма

   Майчиното мляко е наистина специално! Учените изследват състава на кърмата от десетилетия и тя постепенно разкрива уникалните си тайни.

Може би знаете, че лактозата е основният въглехидрат в майчиното мляко. Основен, но не единствен. Чували ли сте някога за олигозахаридите в майчината кърма или HMO (Human Мilk Оligozaccharides)? В природата тези съставки се съдържат само в кърмата и имат благоприятен ефект върху здравето на кърмачетата, като подпомагат развитието на имунната система. Те са открити преди повече от 100 години, но изследванията в последните 40 години позволиха да се определи изключително важната роля, която те играят за здравето на детето.

Вече се знае, че от момента, в който бебето приеме първата капка мляко - коластра олигозахаридите (HMO) помагат за изграждането на все още деликатната и не напълно развита имунна система и осигуряват най-добрия старт на бъдещото поколение.

 

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето