Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
сподели този Статия
X

Протеинът от кърмата е може би най-важният нутриент за децата?

(0 отзиви)

Протеинът е изключително важен за вашето дете.

вторник, август 07, 2018

Значение на протеина.

 

Протеинът е изключително важен за Вашето дете. Реално, то се нуждае от аминокиселините, които изграждат протеина, за неговото оптимално развитие и растеж. Това са едни от най-важните структурни елементи в тялото на бебето. Също така, те са от първостепенна необходимост за имунната система, изграждането на мускулите, мозъка и редица други органи. Здравните специалисти отбелязват ролята на протеина като един от най-важните фактори за оптималното развитие и растеж на бебето в дългосрочен план. За щастие, кърмата е пригодена да осигурява точното им количество за Вашето бебе.

 

Вашето бебе расте бързо и нуждите му от протеин са много по-големи, в сравнение с тези на децата и възрастните. Всеки един аспект от развитието на Вашето бебе зависи от протеина:

- Протеинът е основен компонент, изграждащ тъканите ни: мускули, органи, ензими, хормони, кръв, кожа и др.

- Изключително важен за бебетата, поради бързото им порастване и нуждата им от по-големи количества протеин спрямо килограми телесно тегло, в сравнение с нуждите на децата и възрастните.

- Протеина от майчината кърма осигурява растеж и развитие, защото количествено и качествено отгаваря на специфичните нужди на бебето.

 

Хранителните вещества и калориите в кърмата се променят спрямо индивидуалните нужди на бебето.

 

Съставът на кърмата не е фиксиран. Компонентите, които я изграждат се променят спрямо нуждите на бебето през целия период на кърменето и дори от едно хранене до друго.

 

Наблюдавайки бебето Ви за признаци на глад и ситост, може да забележите, че бебето Ви ще приеме точното количество кърма, от което има нужда. Нутриентите (хранителните вещества) в кърмата Ви ще се променят заедно с израстването и развитието на бебето Ви.

 

Кърмата на всяка майка е уникална. Това се дължи на хранителния режим и начина, по който той влияе на количеството на някои нутриенти като Витамин А, Витамин D, Витамин B-комплекс, йод, есенциални мастни киселини и дълговерижни полиненаситени мастни киселини.

 

Изключително важно е майката да се храни здравословно и да приема вода и други течности, през целия период на кърменето, за да помогне за производството на кърма.

 

Прочетете повече

Присъединете се към клуб "Моите първи 1000 дни"

Съвети за родители само на един клик!

  • Научете повече за храненето на детето
  • Изпробвайте практически апликации
  • Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

Нека да започнем!

Отзиви за статията

0 отзиви