MyFeed Personalized Content
0 - 6 месеца
Програма за хранене
Добави в моите любими

4 начина, с които да подсилите увереността си в кърменето на обществено място

След като вече сте усвоили кърменето сред уюта на собствения дом, е време да излезете навън! 

3минути За четене Юни 13, 2023

Освен огромните ползи за здравето и на двамата Ви, кърменето е изключително практично и удобно. Всичко, от което се нуждаете, сте Вие и Вашето мъниче, както и няколко насоки, които да Ви помогнат да се чувствате комфортно, когато кърмите далеч от дома. „Упражненията“ вкъщи ще дадат и на двама Ви възможността да се почувствате по-подготвени. След като усвоите засукването и отсукването, ще можете да го правите, без дори да се замисляте за това. Някои медицински лица препоръчват да изчакате шест до осем седмици след раждането, преди да излагате бебето си на големи тълпи, за да имате време да усъвършенствате своята техника.  

Ключът към успешното кърмене на обществени места е увереността: 

 

Кърмене на обществено място

Ваше право е да кърмите на обществени места. Чувствайте се горди, че давате на бебето си НАЙ-ДОБРОТО. 

 

Източник на увереност №1:  

В някои страни Ваше право е да кърмите на обществени места. Чувствайте се горди, че осигурявате най-доброто за своето бебе.  

Посредством кърменето, Вие осигурявате най-добрата храна за своето бебе, с която то да засити глада си. В някои страни законът защитава правото Ви да кърмите на обществени места. Изборът на локация, която познавате или кърменето в компания на други майки, когато сте далеч от дома, може да Ви помогне да се почувствате по-уверени и спокойни. 

Кърмене на обществено място

Кърменето е просто начин да нахраните своето гладно бебе. Толкова е просто! 

 

Източник на увереност №2:  

Кърменето е просто начин да нахраните своето гладно бебе. Толкова е просто! 

Някои майки казват, че се чувстват неудобно или се притесняват от негативната реакция на другите хора, когато кърмят. Опитайте се да мислите за кърменето на обществени места като за хранене на гладно бебе. Може да са Ви необходими няколко опита, за да се почувствате спокойни, но това е съвсем нормално. Задълбочено проучване върху кърменето на обществени места е установило, че повечето майки са били изненадани да открият, че са получавали много малко, ако изобщо са получавали, отрицателни коментари или погледи, докато са кърмили бебето си на обществено място. 

 

Кърмене на обществено място

Кърменето е най-естественият начин за хранене на бебето. То осигурява най-пълноценната храна! 

 

Източник на увереност №3:  

Кърменето е най-естественият начин за хранене на бебето. То осигурява най-пълноценната храна! 

Ако не се чувствате уверени, напомнете си, че правите най-доброто за своето бебе. Свързвате се с него, като същевременно с това му осигурявате съвършения източник на храна. 

Кърмене на обществено място

Гърдите Ви са уникално приспособени да хранят Вашето бебе. Вярвайте в своето тяло! 

 

Източник на увереност №4:  

Гърдите Ви са уникално приспособени да хранят Вашето бебе. Вярвайте в своето тяло! 

Чувствате се несигурни? Попитайте други кърмещи майки за съвет – може дори да поканите някоя от тях да се присъедини към Вас в първите опити да храните извън дома. Носете дрехи с лесен достъп до гърдите си и помислете за използване на одеяло за кърмене, покривало за кърмене или слинг, ако това ще помогне на Вас и Вашето бебе да се почувствате спокойни и уверени.  

Усвояването на умението да кърмите отнема известно време, но има начини да го овладеете по-бързо. Прочетете „Кърмене за начинаещи: 4 стъпки за успешен старт“, за да научите някои полезни съвети и трикове. 

 

Източници: