MyFeed Personalized Content
0 - 6 mесеца
Статии
Добави в моите любими

Протеинът от кърмата е може би най-важният нутриент за децата?

Протеинът (белтъчините) е изключително важен за вашето дете. Реално, то се нуждае от аминокиселините, които изграждат протеина, за неговото оптимално развитие и растеж. Белтъчините са едни от най-важните структурни елементи в тялото.

2минути За четене Окт. 12, 2022

Значение на протеина.

 

Протеинът (белтъчините) е изключително важен за вашето дете. Реално, то се нуждае от аминокиселините, които изграждат протеина, за неговото оптимално развитие и растеж. Белтъчините са едни от най-важните структурни елементи в тялото. Също така, те са от първостепенна необходимост за имунната система, изграждането на мускулите, мозъка и редица други органи и системи. Здравните специалисти отбелязват ролята на протеина като един от най-важните фактори за оптималното развитие и растеж на бебето както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. За щастие, кърмата е пригодена да осигури точното количество за вашето бебе.

 

Бебето расте бързо и нуждите му от протеин са много по-различни, в сравнение с тези на децата и възрастните. Всеки един аспект от развитието му зависи от протеина:

 •  Протеинът е основен компонент, изграждащ тъканите в организма: мускули, органи, ензими, хормони, кръв, кожа и др.
 •  Изключително важен за бебетата, поради бързият им темп на растеж и нуждата им от по-големи количества протеин спрямо килограм телесно тегло, в сравнение с нуждите на децата и възрастните.
 •  Протеина от майчината кърма осигурява оптимален растеж и развитие, защото количествено и качествено отгаваря на специфичните нужди на бебето.

 

Хранителните вещества и калориите в кърмата се променят спрямо индивидуалните нужди на бебето.

 

Съставът на кърмата не е фиксиран. Компонентите, които я изграждат се променят спрямо нуждите на бебето през целия период на кърменето и дори от едно хранене до друго.

 

Наблюдавайки бебето за признаци на глад и ситост, може да забележите, че то ще приеме точното количество кърма, от което има нужда. Нутриентите (хранителните вещества) в майчинито мляко ще се променят заедно с израстването и развитието на бебето.

 

Кърмата на всяка майка е уникална. Това се дължи на хранителния режим, който влияе на количеството на различни вещества като Витамин А, Витамин D, Витамин B-комплекс, Йод, есенциални мастни киселини, дълговерижни полиненаситени мастни киселини и др

 

Изключително важно е майката да се храни здравословно и да приема течности и вода, през целия период на кърмене, за да подпомогне производството на кърма.

 

 

Присъединете се към Nestlé Baby Club

MVP Logo

Открийте предимствата на членството в Nestlé Baby Club

 • Супер-големи-спестявания

  Aпликации

  Наслади се на всички наши инструменти за родителство на едно място.

 • Супер големи спестявания

  Изпробвайте практически апликации

 • Експертни-идеи-и-съвети

  Експертни идеи и съвети

  Получете бързо помощ и отговори на вашите въпроси

 • xраненето-на-детето

  Храненето на детето

  Научете повече за храненето на детето

Search icon

Все още ли не намирате това което търсите?

Пробвайте нашите нови възможности за търсене.